Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 14 september 2009 KvK biedt hulp bij herstructurering bedrijventerreinen

Om ondernemers verder te helpen met ondernemen, biedt de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland de colleges van B&W's in de regio aan om als intermediair op te treden tussen de gemeenten en ondernemers. In oktober 2009 ondertekenen het Rijk, VNG en IPO het convenant bedrijventerreinen. Onderdeel van dit convenant is de afspraak dat de provincies voor april 2010 een programma voor de herstructurering van bedrijventerreinen aanleveren. Deze programma's moeten door de gemeenten regionaal afgestemd zijn en maatschappelijke organisaties moeten hierbij betrokken worden.

De herstructurering van bedrijventerreinen heeft direct gevolgen voor ondernemers. Deze gevolgen kunnen zowel positief (waardeverhoging bedrijfspand, verbetering groeimogelijkheden) als negatief (tijdelijke hinder voor bedrijfsvoering, extra kosten, gedwongen verhuizing) van aard zijn. Door het bedrijfsleven tijdig te informeren en te betrekken bij de gemeentelijke planvorming kan veel draagvlak verkregen worden en wordt voorkomen dat bedrijven onnodige hinder ondervinden.

De Kamer van Koophandel is actief betrokken bij lokale en regionale ondernemersverenigingen. Vanuit deze positie biedt de Kamer aan om te adviseren over een zorgvuldige communicatie naar ondernemers in gemeenten of regio, zodat ondernemers weer een stap verder kunnen komen met ondernemen. (Bron: KvK)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl