Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 07 september 2009 Provincie Noord-Holland op zoek naar creatieve ideeën jongeren

De provincie Noord-Holland roept jongeren tot 25 jaar op ideeën in te sturen voor leuke, zinvolle plekken of activiteiten in hun provincie. De beste ideeën worden beloond met het bedrag dat nodig is voor de uitvoering ervan, tot een maximum van 3.000†euro per project.

Met een enorme diversiteit aan scholen en jongerenorganisaties kent de provincie Noord-Holland een groot aantal jongeren Een generatie met veel ideeën om mensen op een leuke manier bij elkaar te brengen of op een andere manier positief bij te dragen aan hun leefomgeving. De provincie vindt dat de inzet van jongeren ertoe doet en roept hen op ideeën te ontwikkelen voor projecten die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. De provincie hoopt hiermee jongeren meer te betrekken bij hun eigen leefomgeving.

Jongeren kunnen hun idee kort en krachtig op de website omschrijven en worden gevraagd hun project te presenteren via een eigengemaakt filmpje van maximaal 60 seconden (op bijvoorbeeld hun telefoon) dat zowel op YouTube als op de website wordt geplaatst. Geen ingewikkelde formulieren dus, maar er wordt een medium ingezet dat voor jongeren gemakkelijk toegankelijk is. Alle ideeën zijn welkom, van initiatieven om meer groen in de buurt te krijgen of mensen op een leuke of sportieve manier dichter bij elkaar te brengen tot ideeën voor nieuwe, originele ontmoetingsplekken in de stad of de natuur.

De wedstrijd loopt van 7 september tot en met 24 oktober 2009 en gaat dit weekend van start met de lancering van de website www.gaanwedoen.tv en aankondigingen op allerlei plekken in de provincie. Onder de jongeren die hun idee voor 1 oktober insturen worden vier flipvideocamera's en een videoworkshop verloot. Van 1 tot en met 15 november kan iedereen vervolgens via de website stemmen op zijn of haar favoriete ideeën.

De prijsuitreiking vindt begin december plaats op een locatie in Noord-Holland. De uiteindelijke winnaars krijgen hulp van een coach bij de uitvoering van hun idee. Vanzelfsprekend wordt de uitreiking live uitgezonden via www.gaanwedoen.tv. Hoe meer jongeren met goede initiatieven komen, hoe beter.

Daarom roept de provincie Noord-Holland iedereen op van 7 september tot en met 24 oktober 2009 leuke ideeën in te sturen via de wedstrijdsite. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna