Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 07 september 2009 Gemeente Niedorp start een detailhandelsonderzoek

Gemeente Niedorp start een detailhandelsonderzoek De gemeente Niedorp heeft opdracht gegeven tot het uitvoeren van een detailhandelsonderzoek. Het doel van dit onderzoek is onder andere gericht op een optimalisering en een goede afstemming van het detailhandelsaanbod.

De gemeente Niedorp heeft aan BRO Adviseurs in ruimtelijke ordening, economie en milieu B.V. uit Boxtel (bureau BRO) opdracht gegeven tot het uitvoeren van een detailhandelsonderzoek. Het doel van dit onderzoek is onder andere gericht op een optimalisering en een goede afstemming van het detailhandelsaanbod. Een belangrijk onderdeel van het onderzoek is gericht op een duurzame ontwikkeling van het Winkelhart Niedorp, maar ook de andere kernen van de gemeente worden in het onderzoek betrokken. De resultaten van het onderzoek worden verwerkt in een Detailhandels-structuurvisie. Deze beleidsnotitie zal dan voor de komende jaren de basis zijn voor het gemeentelijk detailhandelsbeleid.

Voor het opstellen van dit belangrijke beleidsstuk zijn dan ook diverse partijen uitgenodigd om zitting te nemen in een begeleidingscommissie. Deze partijen zijn: De winkeliersvereniging Winkelhart Niedorp, de Bedrijvengroep Niedorp, de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland, Horeca Nederland, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, MKB Noordwest-Holland en de eigenaar / exploitant van het Winkelhart. De gemeente coŲrdineert dit overleg.

Naast deze partijen is ook de inbreng van bewoners van enorm belang. Daarom laat de gemeente een telefonisch consumentenonderzoek uitvoeren naar het winkelgedrag van de inwoners van Niedorp. In de loop van september 2009 zullen ca. 200 huishoudens hierover worden bevraagd. De gegevens uit dit onderzoek zijn ook van groot belang voor het toekomstig beleid, zoals dat zal worden neergelegd in de Detailhandelsstructuurvisie. Het onderzoek wordt uitgevoerd door BRO in samenwerking met een onafhankelijk onderzoek-, advies- en managementbureau, WVB Marketing, gevestigd te Deurne.

Door de vertegenwoordigers van het bedrijfsleven is erop aangedrongen bij het onderzoek zoveel mogelijk ondernemers te betrekken. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel zal om die reden een schriftelijk ondernemersonderzoek verrichten bij Niedorpse ondernemers in de detailhandel, de horeca en het publiekverzorgend ambacht (bijv. een goudsmit, schoenmaker, kapper e.d.). Uiteraard wordt geheimhouding van individuele gegevens gegarandeerd.

De consumenten en ondernemers wordt dringend gevraagd medewerking te verlenen aan het onderzoek. Op deze wijze kan een goed inzicht worden verkregen in de meningen en wensen van de ondernemers en de consumenten, die vervolgens weer kunnen worden vertaald in de plannen voor de toekomst. Meedoen is dus in uw en ons belang.

Wij danken u alvast hartelijk voor uw medewerking.

Algemene informatie over dit onderwerp kunt u inwinnen bij de heer H. den Hollander van de gemeente Niedorp (telefoon: 0226 412412 of 06 18302781)

Het detailhandelsonderzoek valt onder de bestuurlijke portefeuille van wethouder mr. W.N. Cool.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl