Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 14 juli 2009 Unieke ervaringen tijdens deelname aan de Fiets3daagse Zijpe

Vrijdag 26 juni, zaterdag 27 juni en zondag 28 juni 2009 vond de eerste Fiets3daagse Zijpe plaats. Fietsliefhebbers trokken eropuit met routeformulieren om de uitgestippelde routes door de gemeente Zijpe te fietsen. Op diverse punten konden de deelnemers stoppen om een stempel te halen. Daarnaast openden bepaalde bezienswaardigheden in de gemeente Zijpe haar deuren om de deelnemers te ontvangen.

Ook vonden er speciaal georganiseerde activiteiten plaats; waaronder een presentatie bij Eendenkooi 't Zand van Landschap Noord-Holland, informatieverstrekking bij een Molen van de stichting Zijper Molens door Molenaar Johan Jonker en een intiem muzikaal optreden in natuurgebied het Wildrijk door Leo van der Leden (piano), Sjanneke van Herpen (viool), Paul Bakker, (saxofoon), Sylvia Leentvaar (sopraan) en Willie Bakker (zang).

Ondanks de slechte weersvoorspellingen bleef het droog en was het uitstekend weer om te fietsen. Sommige deelnemers namen de tijd om de bezienswaardigheden te bezichtigen en de natuur, historie en kunst in de gemeente Zijpe te beleven en andere deelnemers wilden een stempel en fietsten snel door naar het volgende stempelpunt.

De reacties van de deelnemende mensen waren enthousiast. Zo zeiden verschillende deelnemers: "Ik woon al jaren in de gemeente Zijpe, maar op bepaalde plekken was ik eigenlijk nog nooit geweest, of ik kwam er wel eens langs, maar nam niet de tijd om even naar binnen te stappen. Nu tijdens deze dagen stop je wel even overal om een kijkje te nemen. Erg leuk."

Informatiecentrum Dijk te Kijk, Zuivelboerderij 't Ananas, Museumboerderij Tante Jaantje, het Zijper Museum en de Kunstroute Zijpe zijn de gehele zomer nog te bezoeken. Zie voor openingstijden: www.zuiverzijpe.nl en vervolgens tips. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna