Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 14 juli 2009 ECN medewerker benoemt tot honorair hoogleraar Gas Conversie Technologie

Petten / Groningen - De Rijksuniversiteit Groningen benoemt Frank de Bruijn per 1 september 2009 tot honorair hoogleraar Gas Conversie Technologie. Frank de Bruijn is unitmanager Waterstof en Schoon Fossiel van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), hij is nauw betrokken bij nationale en internationale activiteiten op het gebied van waterstof en brandstofcellen. De leerstoel is onderdeel van het Energy and Sustainability Research Institute Groningen ( ESRIG) en is gericht op onderzoek aan de productie en conversie van duurzame gassen.

Het Energy and Sustainability Research Institute Groningen, dat in juni 2009 is opgericht, bundelt het energie- en duurzaamheidonderzoek binnen de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen en richt zich op de twee kerngebieden “Energievoorziening en energieomzettingen” en “Transitie naar Duurzaamheid”.

De ECN unit Waterstof en Schoon Fossiel ontwikkelt technologie en kennis op het gebied van brandstofcellen, waterstoftechnologie en CO2 afvangst. De unit heeft internationaal een sterke positie, en werkt intensief samen met zowel industrieën als universiteiten en kennisinstellingen.

De leerstoel beweegt zich op het snijvlak van technologie en economie van zowel de productie van duurzame gassen als op brandstofcelsystemen die deze gassen kunnen omzetten. De nieuwe hoogleraarpositie is onderdeel van het versterken van de relatie tussen het Energieonderzoek Centrum Nederland en de Rijksuniversiteit Groningen.

Het gebruik van duurzame gassen voor elektriciteitsopwekking en mobiliteit is een logische transitie voor Nederland, gezien de alom aanwezige aardgasinfrastructuur en de wijde acceptatie van het gebruik van gas. In tegenstelling tot elektriciteit kunnen gassen voor lange tijd worden opgeslagen: een hoog aandeel van het energiegebruik zou hiermee ingevuld kunnen worden zonder concessies te hoeven doen aan de voorzieningszekerheid. Het gebruik van brandstofcelsystemen maakt het mogelijk om deze duurzame gassen om te zetten met een hoog rendement.

Meer informatie www.ecn.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl