Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 14 juli 2009 Start kopklas Petrochemie & Offshore bij ROC Kop van Noord-Holland

In september 2009 gaat het ROC Kop van Noord-Holland van start met een nieuwe, unieke opleiding voor de sectoren olie- en gasindustrie on- & offshore, chemie en petrochemie. Deze kopklas Petrochemie & Offshore is bedoeld voor jongeren die een technische niveau 4 mbo-opleiding of een havo/vwo-opleiding met wiskunde en natuurkunde hebben afgerond. De opleiding duurt een jaar.

De nieuwe opleiding is tot stand gekomen dankzij de goede samenwerking tussen de Maritime Campus Netherlands, het UWV en het ROC Kop van Noord-Holland. Doel van de opleiding is het bedrijfsleven in de sectoren olie- en gasindustrie on-/offshore, de chemie en petrochemie van hooggekwalificeerd personeel te voorzien. Hiermee wordt ingespeeld op de grote behoefte die hieraan in deze sectoren bestaat. Jongeren met een technische niveau 4 mbo-opleiding gaan hiervoor gedurende het studiejaar één dag per week terug naar school.

Voor jongeren met een afgeronde havo/vwo-opleiding wordt dit 2,5 dag per week. Directeur Bert Leijnse van de afdeling Bedrijfsopleidingen van het ROC Kop van Noord-Holland zegt hierover: "De opleiding is een prachtige gelegenheid voor een leerling om in een korte periode op een hoog technisch niveau te komen, waardoor zijn of haar marktwaarde aanzienlijk wordt verhoogd." Volgens Bert Leijnse kan men met het diploma op zak op een olie- of gasproductieplatform of booreiland aan de slag, maar ook op een gasterminal of een petrochemisch complex. Verder liggen er ook bij in voornoemde sectoren werkzame toeleveranciers volop kansen. Het UWV heeft speciale regelingen om bedrijven te stimuleren jongeren die aan de kopklas Petrochemie & Offshore willen deelnemen, in dienst te nemen.Dankzij haar gunstige ligging ten opzichte van de olie- en gasvelden op de Noordzee heeft Den Helder zich ontwikkeld tot een logistieke poort naar de offshore-industrie. In de regio Den Helder zijn ruim 120 bedrijven als dienstverleners in deze sector actief.

Het ROC Kop van Noord-Holland verzorgt al jaren specialistische opleidingen voor deze sector en heeft hiermee, zowel nationaal als internationaal, een uitstekende reputatie opgebouwd.

(Bron: Persbericht ROC Kop vanNoord-Holland, Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl