Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 13 november 2009 Geld beschikbaar voor omschakelen naar biologische landbouw, aanvraag indienen voor 23 november 2009

De provincie roept Noord-Hollandse boeren die willen omschakelen naar biologische landbouw op om hun plannen aan te melden. De provincie stelt voor hen 255.000,- euro subsidie beschikbaar.

Aanvragen voor deze subsidie kunnen tussen 16 en 23 november 2009 worden ingediend.

De provincie heeft zichzelf tot doel gesteld dat in 2011 7% van het landbouwareaal biologisch is. Hiervoor is de Uitvoeringsregeling omschakeling biologische landbouw Noord-Holland in het leven geroepen. Er zijn dit jaar met behulp van deze regeling al zes ondernemers omgeschakeld naar biologische landbouw. De uitvoeringsregeling draagt direct bij aan een verlaging van de hoge economische drempel bij een omschakeling.

Subsidievoorwaarden

De subsidie is bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen die willen omschakelen naar de biologische productiemethode en kunnen aantonen dat er voldoende afzetmogelijkheden zijn in de markt.

Voor subsidie komen kosten in aanmerking zoals de bouw, verwerving of verbetering van onroerende goederen, de koop of huurkoop van machines en materieel en algemene kosten zoals voor omschakelplannen, adviseurs en opleidingen. De provincie betaalt maximaal 40% van de te subsidiëren kosten.

Ondernemers die omschakelen naar biologische landbouw moeten tijdens de omschakelingsperiode twee jaar volgens de biologische richtlijnen werken, voordat hun producten als biologisch kunnen worden verkocht. Bovendien zijn bij omschakeling aanpassingen in de bedrijfsvoering nodig. Meer informatie over de voorwaarden en aanvraag is te vinden bij het subsidieloket van de provincie.

Biologisch ondernemen

Er zijn goede kansen voor gangbare boeren en tuinders die de overstap willen maken naar de biologische landbouwmethode. In 2009 is het project 'Biologische ondernemen in Noord-Holland' gestart. Nieuwe omschakelaars worden van begin tot eind begeleid tijdens het omschakelingstraject.

Boeren die aan omschakelen denken, kunnen zich laten informeren over de mogelijkheden op www.biologischondernemen.nl of kunnen contact opnemen met projectleider Maria van Boxtel, telefoon 06-53593188. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl