Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 21 juni 2000 ING stoot belang Aegon af

AMSTERDAM - Grootbank ING heeft zijn belang van 6,6 procent in verzekeraar Aegon te koop aangeboden. Aegon neemt zelf de helft van de ruim f 88 miljoen aandelen over. Voor de andere helft worden institutionele beleggers benaderd. ING denkt de transactie binnen twee dagen te kunnen afronden.De koers van het aandeel Aegon sloot maandagmiddag in Amsterdam op 39,03 euro. Als ING de aandelen voor deze koers kan verkopen, levert het pakket ruim f 7,3 miljard op.

ING heeft het geld nodig om de overname van de Amerikaanse verzekeraar Reliastar te financieren. Het Nederlandse bedrijf biedt f 15 miljard voor de Amerikanen. Formeel wordt de helft van het pakket gekocht door de Vereniging Aegon, die 53 procent van het stemrecht bij Aegon NV in handen heeft. De Vereniging Aegon bezit nu 33 procent van de gewone aandelen Aegon NV Na de transactie gaat dat naar 37 procent.

De Vereniging Aegon wil het bezit in gewone aandelen de komende tijd geleidelijk verder uitbreiden tot het vroegere niveau van 40 procent. Het stemrecht van de Vereniging Aegon was en blijft 53 procent, genoeg om vijandige overnames te blokkeren.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl