Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 2000 21 juni 2000 Ambulancediensten in Noord-Holland fuseren

ENKHUIZEN - Door te fuseren willen de ambulancediensten van de gewesten West-Friesland en Kop van Noord-Holland meer geld loskrijgen bij minister Borst van volksgezondheid.

Volgens burgemeester &. de Vreeze van Enkhuizen is extra geld hard nodig. West-Friesland heeft nu slechts een ambulance post in Hoorn en een steunpunt buiten kantooruren in Hoogkarspel. "Dat is te weinig. Samen staan we sterker."

De fusie moet er tevens voor zorgen dat de beide ambulancediensten aan de toekomstige eisen van aanrijtijden kunnen voldoen. Binnenkort moet een ambulance binnen 13 minuten na oproep ter plaatse zijn; nu is dat nog 15 minuten. "Van Hoorn naar Enkhuizen is het 19 kilometer en dat redt een ambulance niet in 15 minuten, laat staan in 13", zegt De Vreeze. Hij pleit ook voor een volledig bemande ambulancepost in Hoogkarspel in plaats van een steunpunt. De burgemeester verwacht dat de ambulancediensten nog deze zomer bij minister Borst de fusieplannen kunnen bespreken.

Ook de ambulancediensten in de Kop van Noord-Holland juichen de fusie toe. Jaarlijks hebben we een tekort van 150.000 gulden en dat zou zonder fusie verder oplopen naar 700.000 gulden. In tegenstelling tot West-Friesland hoeven we niet op extra geld van het Rijk te rekenen", aldus directeur G. Vogel. Volgens hem betekent meer geld dat de ambulance vaker kan uitrijden. "Daar is iedereen bij gebaat."(ANP)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl