Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 21 juni 2000 Overstad niet blij met plannen stadionwinkels

ALKMAAR - Onaangenaam verrast, dat zijn de woonwinkels op Overstad over de plannen voor grootschalige detailhandel in een nieuw AZ-stadion bij Kooimeer. Het Alkmaarse college blijkt bereid grootschalige detailhandel toe te staan in een nieuw stadion. Daarmee zou AZ uit de brand zijn: de winkels maken de exploitatie van een stadion op deze plek haalbaar.

Verrast is ook de Kamer van Koophandel Noordwest Holland. Secretaris J.Glaubitz zegt dat de gemeente zo'n plan goed zal moeten onderbouwen. Het is maar de vraag of de markt groot genoeg is voor nog meer grote winkels, naast de ontwikkeling die op Huiswaard-Overstad is ingezet.

Vorige week bereikten AZ en de gemeente een principeovereenkomst. Dit akkoord houdt in dat AZ toestemming krijgt rond een nieuw stadion grote winkels te bouwen, zoals doe-het-zelfzaken, meubelwinkels, supermarkten en tuincentra. Met het geld dat AZ dit oplevert komt de exploitatie van een nieuw stadion rond. De woonwinkeliers van Overstad wijzen erop dat juist Huiswaard-Overstad is aangewezen voor vestiging van grootschalige detailhandel. "Het kan toch niet zo zijn dat het huidige beleid wordt losgelaten, alleen om de bouw van het nieuwe stadion financieel mogelijk te maken? Daarbij wordt het belang van de Alkmaarse bedrijven in onze branche blijkbaar over het hoofd gezien."

De Vereniging Alkmaarse Overstad Woonwinkels wijst in een. brief aan burgemeester en wethouders op het gevaar van versnippering met een tweede 'woonboulevard' in de stad. Concentratie is volgens de vereniging de kracht van Overstad, en daarvan profiteert ook de binnenstad. Ga je daar aan tornen; zeggen de winkeliers, dan verliest het winkelgebied zijn aantrekkingskracht.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl