Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 24 Februari 2009 Gemeenten cruciale rol bij bestrijden economische crisis

Dringende oproep MKB Noordwest-Holland aan College B&W en Gemeenteraad maatregelen te treffen.

MKB Noordwest-Holland roept gemeenten in Noordwest-Holland in een vandaag verstuurde brandbrief op concrete maatregelen te treffen die de gevolgen van de economische crisis beperken en de lokale economie draaiende houden. Met name de gemeente kan ondernemers economische impulsen geven door een optimaal ondernemersklimaat te creëren.

Volgens MKB Noordwest-Holland zijn de recente voorspellingen van het CPB (3,5% negatieve groei voor dit jaar) ook uiterst zorgelijk voor het mkb in Noordwest-Holland. Alle reden voor gemeenten om zich nu maximaal in te zetten de lokale economie te stimuleren.

Om dit te bereiken heeft MKB Noordwest-Holland een aantal concrete maatregelen voorgesteld:

  1. Versnel aanbestedingen en maak deze mkb-vriendelijk;
  2. Houd investeringen op peil en vervroeg en versnel deze;
  3. Vervroeg betalingstermijnen;
  4. Bevries lokale lasten en verminder administratieve lasten;
  5. Steun het opzetten van regionale mobiliteitscentra;
  6. Creëer mogelijkheden voor duurzaam en energiezuinig ondernemen.

Met dit maatregelenpakket kan de gemeente ertoe bijdragen dat de orderportefeuilles van bedrijven gevuld zijn, werknemers aan het werk blijven en ondernemers zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is: het ondernemen!

MKB Noordwest-Holland: "Gemeenten kunnen juist nu in crisistijd laten zien dat zij hun verantwoordelijkheid ten aanzien van de lokale economie serieus nemen en, in samenwerking met het lokale bedrijfsleven, werken aan optimaal ondernemersklimaat."

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl