Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 22 september 2009 Commissie m.e.r. op bezoek bij de Waddenzeedijk Texel

Afgelopen donderdag, 10 september 2009, is de Commissie voor de Milieueffectrapportage (kortweg commissie m.e.r.) op werkbezoek geweest bij de Waddenzeedijk op Texel. Dit naar aanleiding van† de Startnotitie m.e.r. Dijkversterking Waddenzeedijk, die op dit moment ter inzage ligt bij provincie en gemeente.

Na ontvangst op de werf van HHNK in Oudeschild en een inleiding op het project kreeg de commissie een rondleiding op een vijftal locaties op de dijk tussen De Cocksdorp en 't Horntje. Bij prachtig Texels weer konden de zes leden zich een goed beeld vormen van de dijktechnische problemen bij, aan en op de dijk.

Projectleider Christoph Reuther: "Mede op basis van dit werkbezoek en de gewonnen inzichten stelt de commissie richtlijnen op voor de milieueffectrapportage. Deze richtlijnen verwachten we begin oktober. We kregen overigens nog een compliment voor de startnotitie. De commissie was zeer te spreken over de heldere en begrijpelijke taal en het feit dat uit de notitie blijkt dat omwonenden en belanghebbenden uit de omgeving bij het tot stand komen van de notitie zijn betrokken." (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl