Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 17 augustus 2000 Jorritsma heeft geen geld voor beroepsonderwijs

DEN HAAG - Minister (Economische Zaken) is niet bereid É 20 mln beschikbaar te stellen voor een modernere uitrusting van scholen in het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo). Zij negeert daarmee een uitspraak van een meerderheid van de Kamer. Tweede-Kamerlid Hindriks (PvdA) noemt het 'van de dolle' dat Jorritsma niet wil investeren in de apparatuur op vmbo-scholen. De PvdA'er stelt dat de minister geen keus heeft en de wens van de kamermeerderheid moet uitvoeren.

Tijdens de behandeling van het onderwerp inde Tweede Kamer had Jonritsma al haar bezwaren tegen de investering aangegeven en de door de Kamer gewenste wetswijziging ontraden. Jorritsma schrijft nu in een brief aan de Kamer dat niet zij, maar haar collega van Onderwijs verantwoordelijk is voor goed onderwijs. Ze wijst erop dat het kabinet onlangs nog É 78 min heeft uitgetrokken voor onder meer nieuwe inventaris in scholen. Bovendien acht zij de door de Kamer voorgestelde dekking op de begroting van Economische Zaken niet mogelijk. PvdA'er Hindriks denkt dat die dekking er wel is. Hij noemt de weigering van Jorritsma kenmerkend voor het gebrek aan aandacht bij de minister voor de nieuwe kenniseconomie. Hindriks vindt de É 20 min noodzakelijk om vooral het technisch onderwijs beter te laten aansluiten op de praktijk in het bedrijfsleven.

Vakbonden hebben gezegd het geld van het Rijk te zullen verdubbelen. Jorritsma ziet wel mogelijkheden om het bedrijfsleven meer te betrekken bij de uitrusting van vmbo-scholen. Dit zou moeten gebeuren via de onlangs door vakbonden opgezette Task Force Beroepsonderwijs, een initiatief om bedrijfsleven en onderwijs beter op elkaar aan te sluiten. Jorritsma zegt toe te zullen bekijken hoe zij dit initiatief kan ondersteunen. Daar wil zij wel geld voor beschikbaar stellen.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl