Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 8 juni 2000 Burgers moeten raad voorstel kunnen doen

AALSMEER - Gemeentebesturen moeten burgers het recht van 'burgerinitiatief' geven. Inwoners kunnen actuele onderwerpen dan zelf op de agenda van de gemeenteraad plaatsen. Minister de Vries van binnenlandse zaken heeft hier gisteren voor gepleit tijdens een congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Aalsmeer.

De Vries verwacht dat het de betrokkenheid van de burger bij het openbaar bestuur zal vergroten. De invoering van het burgerinitiatief hoeft volgens hem niet ingewikkeld en tijdrovend te zijn. Gemeenten worden niet tot invoering gedwongen..

De wet hoeft daardoor niet te worden veranderd. Gemeenteraden kunnen het burgerinitiatief in hun eigen reglement van orde opnemen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl