Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 8 juni 2000 Kamer wil opheldering over ambulancedienst Noordkop

DEN HAAG - De Tweede Kamer wil dat minister Borst van volksgezondheid uiterlijk in september opheldering verschaft over de financiŽle problemen van de ambulance- dienst in de Kop van Noord-Holland. Door bezuinigingen ziet de dienst zich gedwongen per 1 september de ambulancezorg verder uit te dunnen. Vanaf die datum is Ďs avonds na 19.30 uur, op zaterdagmorgen en op zon- en feestdagen daardoor slechts ťťn parate ambulance beschikbaar in de uitgestrekte plattelandsgebieden.

Minister Borst heeft de Kamer vorige week in een brief laten weten dat er op dit moment bij haar geen knelpunten bekend zijn in de ambulancezorg. Directeur G. Vogel van de GGD Kop van Noord-Holland, die al een jaar aandacht vraagt voor zijn dienst, denkt daar heel anders over en heeft daarom wederom een brief gestuurd naar de Tweede Kamer. Daarin laat hij nogmaals weten dat er tot nu toe geen enkele oplossing geboden is voor de financiŽle tekorten van de ambulancedienst.

Als gevolg van een nieuw financieringssysteem krijgt de ambulancedienst de komende jaren een korting van 3,5 ton te verwerken.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl