Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 8 juni 2000 Voortbestaan van loodsdienst ernstig in gevaar

DEN HELDER - Het voortbestaan van de Loodsdienst in Den Helder wordt ernstig bedreigd. Mochten de nieuwe plannen van minister Netelenbos door de Tweede Kamer worden aangenomen, dan zien de drie Helderse loodsen geen enkele moge- lijkheid om een zelfstandige dienst voor de marinestad in stand te houden. “Dan houdt het gewoon op voor Den Helder", aldus loods N. Dirks.

Sinds de privatisering van loodswezen is het eigenlijk nooit rustig geweest. Steeds opnieuw werden van rijkswege maatregelen opgelegd die de loodsdiensten in met name de kleinere havens klappen toe brachten; zoals de vrijstelling van loodsplicht voor bepaalde soorten schepen.

Netelenbos heeft nu het plan om de zogeheten kruissubsidies te laten verdwijnen. Tot nu toe was het zo dat winstmakende havens als IJmuiden en Rotterdam de gaten dichten van de kleinere havens zoals Den Helder, Harlingen en Delfzijl De grote schepen die naar binnen worden geloodst moeten daar voor veel geld betalen.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl