Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 06 juli 2009 Zon, zee en Reach the Beach

Zie ook De Kustbus Petten - Den Helder rijd ook weer in de zomer van 2009 (Juli 2009)

De zomer van 2009 wordt het HOT in Noord-Holland. Daarom treffen de provincie Noord-Holland, verschillende kustgemeenten en PWN maatregelen om de bereikbaarheid van de Noordzee kust te verbeteren.

De website www.reachthebeach.nl informeert badgasten hoe zij het makkelijkst op het strand kunnen komen.

Op mooie zomerse dagen is de Noord-Hollandse kust een grote publiekstrekker. De provincie, betrokken gemeenten en PWN doen er alles aan om de kust zo goed mogelijk bereikbaar te maken voor iedereen die op zomerdagen naar het strand wil. Zij informeren de strandbezoekers op diverse manieren over de extra maatregelen die getroffen worden: denk hierbij aan verkeersmaatregelen en extra parkeer- en vervoersmogelijkheden om beter naar en van het strand te komen.

Campagne Reach the Beach De Campagne Reach the Beach is erop gericht om bezoekers van de Noord-Hollandse kust goed te informeren over hoe ze snel op het strand kunnen komen. Het belangrijkste middel is de uitgebreide website www.reachthebeach.nl. Op deze site staat veel informatie. Niet alleen is informatie over vervoermiddelen, routes en verwachte reistijden op de site te vinden, maar ook informatie over evenementen, de weersverwachtingen en allerlei andere wetenswaardigheden voor een bezoek aan een van de Noord-Hollandse kustplaatsen; van Zandvoort tot en met Callantsoog.

Bereikbaarheid Kust

In het kader van het provinciale programma Bereikbaarheid Kust worden maatregelen voor autoverkeer, fietsverkeer en collectief vervoer genomen. Het gaat dan bijvoorbeeld om inzet van verkeersregelaars op drukke dagen om zo te zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer en efficiënter parkeren. Ook zijn extra parkeerterreinen geopend en bestaande terreinen verbeterd. Voorbeelden zijn het fietstransferium bij Schoorldam, het overloopterrein de Uilenvanger bij Bergen aan Zee en Kiefteglop in Callantsoog. In Zandvoort en Bloemendaal aan Zee verwijst het "dynamisch parkeerverwijssysteem" de strandganger naar de vrije parkeerplek. Een nieuwe Beach Bus van Connexxion rijdt vanaf 4 juli. Vanaf die dag kunnen strandgangers supersnel met Connexxion reizen van Amsterdam naar het strand van IJmuiden aan Zee. Op vertoon van hun Fast Flying Ferry ticket stappen reizigers in IJmuiden gratis over op de Beach Bus om aan het strand van IJmuiden uit te kunnen stappen. In Wijk aan Zee gaan op drukke zondagen pendelbussen naar het strand Noordpier en in Castricum zet Connexxion vanaf het NS station extra bussen in. Ook de Kustbus Petten-Den Helder rijdt dit jaar weer. Voor de fietsende strandgast zijn bij verschillende strandopgangen de fietsparkeermogelijkheden flink uitgebreid. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl