Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 24 November 2006 Nu ook gas uit Noorwegen naar Anna Paulowna?

De N.V. Nederlandse Gasunie onderzoekt in opdracht van het Noorse staatsoliebedrijf Statoil de mogelijke aan-landing van gas uit Noorwegen in Nederland. De beoogde locatie voor de behandeling van dit gas ligt binnen de gemeentegrenzen van Anna Paulowna en wel naast het nieuwe gascompressorstation. In verband hiermee wordt op 27 november een raadsvergadering gehouden in Het Wapen van Holland.

Hoewel nog niet zeker is of de Noren zullen kiezen voor Nederland begint de Gasunie met de Milieueffectrapportage (MER), een voorwaarde voor het krijgen van vergunningen en het wijzigen van bestemmingsplannen. Daarvoor stelt de Gasunie een concept startnotitie op en bespreekt deze met onder andere wethouder Van der Laan. De Gasunie wil de formele startnotitie op 9 januari 2007 aan de gemeente aanbieden.

Nationaal belang

De gemeenteraad van Anna Paulowna beslist op 11 december of de gemeente Anna Paulowna moet meewerken aan de eventuele bouw van een gasontvangststation in Anna Paulowna. Het college van B&W heeft de raad gevraagd welke rol de gemeente moet innemen bij de ruimtelijke ordeningsprocedure. Het college vindt dat een uitbreiding van het gas-compres-sor-station met een gasontvangststation niet in het belang is van de inwoners en wil dan ook liever geen mede-werking verlenen aan de wijziging van het bestemmingsplan. Die afweging kan anders uitvallen wanneer bovenlokale of nationale belangen in het geding zijn.

Bijzondere raadsvergadering

Voordat de raad een besluit neemt over de strategie die het college moet volgen, laat zij zich in een bijzondere raadsvergadering informeren door alle betrokken partijen. Die vergadering wordt op 27 november in het Wapen van Holland gehouden. Tijdens deze raadsvergadering krijgen de inwoners, de omwonenden, het ministerie van Economische Zaken en de Gasunie de gelegenheid het woord te voeren. De raad heeft dan twee weken de tijd om alle belangen af te wegen en een zorgvuldig besluit te nemen. De extra raadsvergadering in het Wapen van Holland is voor iedereen toegankelijk en begint om 20.30 uur.

Verslag bijeenkomst 1 november over aanlanding Noors aardgas

Op 1 november 2006 is een bijeenkomst gehouden betreffende de studie met betrekking tot een mogelijke aanlanding van een Noorse aardgastransportleiding in de buurt van Anna Paulowna. Uitgenodigd hiervoor waren de directe omwonenden van de beoogde locatie voor een eventueel te bouwen gasontvangststation: bewoners van de Grasweg, Molenvaart, Middenweg, N9 en de Callantsogervaart (+/- 120 personen). Van de Gasunie waren aanwezig de Project Manager en een team van deskundigen op verschillende disciplines. Ongeveer 80 personen gaven gehoor aan de uitnodiging. Het verslag van deze bijeenkomst kunt u inzien via www.annapaulowna.nl (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl