Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 29 Maart 2006 Dorpshuis Waarland mag verbouwen

Het dorpshuis van Waarland mag van het college aangepast worden. De voormalige kleedkamers van voetbalvereniging Con Zelo kunnen bij het dorpshuis worden betrokken. Het college geeft toestemming aan de verbouwing omdat zij zich ook moreel verplicht acht voorwaarden te scheppen voor een goede exploitatie van het dorpshuis. Het dorpshuis is de kern van de samenleving in Waarland en mist, nu Con Zelo is vertrokken, inkomsten van zowel huur als kantine.

Enkele muren van de voormalige kleedkamers worden uitgebroken om een vergaderzaal te kunnen inrichten. Ook komt er een opslagruimte en een kleine kleedkamer, om bijvoorbeeld te gebruiken bij toneelvoorstellingen.

De voormalige verwarmingsruimte met grote boiler maakt plaats voor een kleine, energiezuinige centrale verwarmingskachel. Aan de buitenkant van het dorpshuis zal de entree worden verplaatst. En er wordt rekening gehouden met een eventuele sporthal, die in de toekomst aangebouwd zou kunnen worden. De volledige verbouwingsuitgaven zijn € 211.250,-. De gemeentelijke bijdrage hiervan is € 125.000,-.

Ook de provincie is gevraagd om subsidie. Burgemeester en wethouders van Harenkarspel stellen als voorwaarde dat met de verbouwing mag worden begonnen als er zekerheid is over de provinciale bijdrage.

Ondertussen maakt architect Kramer nu een uitgewerkte tekening en begroting. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl