Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 15 mei 2017 Beelden schoonmaak gemeente Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Meerdere beelden in gemeente Schagen worden schoongemaakt. Wethouder Ben Blonk helpt hier zelf ook aan mee. Op woensdag 10 mei 2017 om 11.00 uur maakt hij het beeld schoon dat 'meisje met twee katten' heet van kunstenaar Rob Houdijk. Het beeld staat in wijk Hoep noord aan de Miede (waterkant).

Beelden en andere kunstwerken in de openbare ruimte hebben onderhoud nodig. Niet alleen omdat stof en vuil het beeld kunnen aantasten. Ook komt het voor dat een beeld het mikpunt is van vandalisme. Grafitti moet worden verwijderd en zoveel mogelijk in de toekomst worden voorkomen, zodat het beeld niet (opnieuw) beschadigd wordt.

Het gemeentebestuur van Schagen werkt aan een veilige, duurzame, schone en uitnodigende openbare ruimte. Tijdig onderhoud van kunstobjecten voorkomt grotere problemen en herstelkosten. De toestand van alle kunst in gemeente Schagen is daarom nu geïnventariseerd. Op basis hiervan is een onderhoudsoverzicht opgesteld.

Werkvoorzieningsschap Noorderkwartier heeft de opdracht om alle gemeentelijke kunstobjecten te reinigen. Beelden die kapot zijn, worden hersteld door Rob Glas van 'Steengoed' uit Anna Paulowna.

Het werk duurt vier dagen. Woensdag is de derde dag. Wethouder Blonk helpt dan een handje mee. Hiermee legt hij enige nadruk op de belangrijke rol die de medewerkers van Noorderkwartier hebben bij het beheer van de openbare ruimte. In gemeente Schagen staan 91 beelden. Hiervan zijn er 67 gemeentelijk eigendom. De andere 24 zijn van provincie Noord-Holland, onderwijsinstellingen, bedrijven en particulieren. De schoonmaakwerkzaamheden door Noorderkwartier bedragen in totaal Ä1.975,-. Hierbij zijn eventuele herstelwerkzaamheden niet meegerekend.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna