Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 15 mei 2017 Hollands Kroonse Uitdaging biedt meer kansen

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Wethouder Frits Westerkamp heeft onlangs geld overgemaakt aan Stichting De Hollands Kroonse Uitdaging. Dit geld komt in beheer bij de stichting die voortaan de incidentele subsidies voor initiatieven binnen de gemeentegrenzen gaat verzorgen. Maar dat is niet het enige dat deze stichting gaat doen. De Hollands Kroonse Uitdaging is een partij die gaat verbinden. De stichting brengt het verenigings- en bedrijfsleven dichter bij elkaar door een netwerk van ondernemers dat zich aan de organisatie heeft verbonden.

Behandeling van aanvragen

De aanvragen, die de stichting ontvangt, worden beoordeeld op haalbaarheid en voldoende draagvlak. Afhankelijk van de vraag gaat de Uitdaging beoordelen of een project of aanvraag zonder geld kan worden gerealiseerd. "Dat kan zijn door het beschikbaar stellen van spullen, helpende handen of kennis vanuit het bedrijfsleven", legt Ivo de Block van de Hollands Kroonse Uitdaging uit.

"Een schildersbedrijf spreekt bijvoorbeeld met een organisatie af om gratis advies over het schilderwerk te geven en een korting te verlenen op de materialen. Of een bedrijf stelt uren van het personeel beschikbaar om een kinderboerderij te helpen een nieuwe hekwerk te plaatsen. Dat zijn voorbeelden waarbij wij helpen het bedrijfsleven en het verenigingsleven nader bij elkaar. Dat kan via onze website of live door een jaarlijkse beursvloer die wij organiseren."

Als een aanvraag alleen met subsidie gerealiseerd kan worden, dan verbindt de stichting een aantal uitgangspunten hieraan. "Je moet dan denken aan meer bewegen op scholen in samenwerking met het verenigingsleven of cultuurhistorisch besef. Of initiatieven gericht op buiten bewegen, spelen en ontmoeten."

Of de aanvraag rekening heeft gehouden met de uitgangspunten beoordeelt een netwerk van partners, die samen een adviesraad vormen. Dit netwerk bestaat uit Incluzio, KopGroep Bibliotheken, Sportservice Noord-Holland, Wonen Plus Welzijn en de gemeente Hollands Kroon. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, wordt overgegaan tot uitbetaling van de subsidie.

Meer ruimte aan innovatief burgerschap

Wethouder Frits Westerkamp legt uit: "Het college wil meer ruimte bieden aan innovatief burgerschap in Hollands Kroon. Inwoners en organisaties moeten ruimte krijgen om initiatieven te ontplooien. Wij zijn er van overtuigd dat de kracht en creativiteit van onze samenleving via de Uitdaging optimaal benut kan worden."

Ook als een initiatief niet geschikt blijkt te zijn of in aanmerking komt voor een subsidie, dan is er nog kans op realisatie. "Dat is een wezenlijk verschil met hoe wij met de aanvragen omgaan. Als er vroeger een streep door een subsidieaanvraag ging, was het einde oefening. Nu is dat niet het geval. Er wordt meegedacht, meegekeken en meegewerkt om tot een passende oplossing te komen. Ieder initiatief maakt zo een kans."

Alle criteria zijn terug te lezen op de website van de Hollands Kroonse Uitdaging www.hollandskroonseuitdaging.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl