Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 14 januari 2013 Proef pakt gunstig uit: sluitingstijden horeca Den Helder definitief

Nu na een proefperiode is gebleken dat een prettig uitgaanscentrum onder meer kan worden bereikt door een andere sluitingstijdenregeling voor horeca-inrichtingen, heeft burgemeester Koen Schuiling besloten de sluitingstijdenregeling definitief aan te passen: 'natte horeca-inrichtingen', zoals cafébedrijven, discotheken mogen in het weekeinde tot 04.00 open zijn maar vanaf 02.00 uur mogen er geen bezoekers meer naar binnen. De 'droge horeca' (shoarmazaken) moet om 03.30 uur dicht.

Hoe zorgen we ervoor dat mensen graag in Den Helder willen wonen, werken, of op een andere manier verblijven? Door te zorgen voor een goed woon- en leefklimaat.

Daarvoor investeren we de komende jaren tientallen miljoenen euro's in de stad.

Uiteraard doet de gemeente dat niet alleen, maar samen met anderen, zoals de horeca. Goed wonen en leven betekent ook prettig uitgaan. Op dat punt kan het beter in onze stad. We streven naar een diversiteit aan horecagelegenheden, en naar horecazaken van niveau. En we moeten vooral veilig kunnen uitgaan. Veilig uitgaan regel je samen. Daarom wil de gemeente ook horecaondernemers in staat stellen bij te dragen aan dat goede uitgaansleven. Onder meer aan de hand van de sluitingstijden.

Veilig = samen regelen

Het imago van uitgaan in Den Helder is niet goed. Dat kwam voor een belangrijk deel door het toenemend aantal geweldsdelicten, vooral in de vroege ochtenduren. Grote groepen uitgaanspubliek bevonden zich nog in het uitgaansgebied terwijl de beveiligers hun dienst er al op hadden zitten. Gevolg: de politie was genoodzaakt nadrukkelijk in het uitgaanscentrum aanwezig te zijn.

Daardoor kwam het politiewerk in andere delen van de stad soms in de knel.

De geweldsdelicten en de dreigende verloedering van het uitgaansgebied vormden begin vorig jaar de aanleiding voor het plan van aanpak 'Veilig uitgaan regel je samen!'. De maatregelen moeten leiden tot een leuk, prettig en veilig uitgaanscentrum en een beter imago van onze binnenstad. Daar worden uiteindelijk ook de horecaondernemers beter van.

Het gaat dan onder meer om:

De problematiek in en rond de binnenstad is natuurlijk breder. Denk bijvoorbeeld aan het alcoholgebruik door jongeren, de situaties rond coffeeshops etcetera. Hiervoor wordt in regionaal verband samengewerkt.

Gunstig effect

De aanpak begint vruchten af te werpen. Het aanpassen van de sluitingstijden voor de horeca heeft een gunstig effect op de veiligheid in de binnenstad. Er zijn een stuk minder geweldsdelicten en het is veel rustiger op straat geworden.

De politie komt hierdoor meer toe aan andere taken tijdens de nachtdienst, zoals het aanpakken van overlast op aan- en afvoerroutes van het uitgaansgebied.

Ook de horecaondernemers doen hun best om de sfeer en de diversiteit aan horeca-aanbod in de binnenstad te verbeteren. De gemeente steunt hen dan ook, door bijvoorbeeld evenementen aan te trekken, door meer terrassen mogelijk te maken of door de sluitingstijden bij die evenementen soepel te hanteren, net als rond de kerstdagen en de jaarwisseling. En uiteraard blijven gemeente en horeca met elkaar in gesprek om verdere verbeteringen door te voeren.

De raadscommissie Bestuur en Middelen bespreekt maandag 21 januari 2013 het evaluatierapport 'Veilig uitgaan regel je samen!'. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna