Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 27 Februari 2009 OfficiŽle aftrap voor Jeugdsportfonds Noord-Holland

Kinderen met minder draagkrachtige ouders de kans bieden om te sporten. Dat is het doel van het Jeugdsportfonds Noord-Holland. Op woensdag 18 februari gaf Louis van Gaal er de officiële aftrap voor.

De provincie Noord-Holland maakt het Jeugdsportfonds Noord-Holland mede mogelijk. AZ-trainer Louis van Gaal steunt de doelstelling van het fonds: "Kansarme kinderen moeten ook de mogelijkheid krijgen om lid te worden van een sportvereniging en sport in verenigingsverband is een mooi middel om te integreren in de Nederlandse cultuur".

Van Gaal deed de aftrap samen met gedeputeerde Sascha Baggerman, die het belang van het provinciale fonds benadrukt: "Het motto van het Jeugdsportfonds is dat alle kinderen moeten kunnen sporten, dit geldt ook voor alle kinderen in Noord-Holland ongeacht hun achtergrond of afkomst."

Het Jeugdsportfonds Noord-Holland valt onder het Jeugdsportfonds Nederland, evenals de bestaande fondsen in Noord-Holland, te weten: Amsterdam, Aalsmeer, Den Helder, Haarlem, West-Friesland en Zaanstreek. Alle overige gemeenten uit de provincie die volgens de Jeugdsportfondsformule willen werken, kunnen zich direct bij het Jeugdsportfonds Noord-Holland aansluiten.

Het Jeugdsportfonds werkt in het hele land op dezelfde manier. Een belangrijk aspect is dat aanmelding van een kind moet geschieden door intermediairs. Dit zijn personen die professioneel betrokken zijn bij de opvoeding, begeleiding of scholing. Voorbeelden van intermediairs zijn: leerkrachten, schoolartsen en hulpverleners. Het Jeugdsportfonds keert geen geld uit aan de kinderen of ouder(s), maar maakt dit rechtstreeks over aan de sportvereniging.

Naast het Jeugdsportfonds Noord-Holland is er de uitvoeringsregeling Jeugdsportfonds die door de provincie Noord-Holland is opgesteld. Deze regeling maakt het voor alle Noord-Hollandse gemeenten die volgens de Jeugdsportfondsformule willen werken mogelijk om een verdubbelingsimpuls aan te vragen bij de provincie Noord-Holland. Binnen het provinciale fonds is daarnaast specifieke aandacht voor twee bijzondere doelgroepen, namelijk kinderen met een beperking en jeugdige sporttalenten. De volledige uitvoeringsregeling is te vinden op www.noord-holland.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna