Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 27 Februari 2009 Kunstroute Zijpe 2009 - Amateur kunstenaars gezocht

Wil je onder begeleiding van een professional een eigen kunstwerk maken? Grijp dan nu je kans!

In de periode van begin april tot half juni kun je werken aan een kunstwerk onder begeleiding van een professionele kunstenaar. De afgelopen twee jaar is gewerkt aan een gezamenlijk kunstwerk dat een plaats kreeg op locatie in de Kunstroute Zijpe.

Dit jaar is ervoor gekozen om amateurs te inspireren een eigen kunstwerk te maken. Een persoonlijke benadering om op locatie een eigen beeld te ontwikkelen.

Voor de uitvoering van het project zijn de volgende kunstenaars aangetrokken, te weten: Geertje Tjalma; Gerrit Bosma; Jaap Velserboer; Willem Bakkum; en Hans Blank

De stichting Kunst en Cultuur Zijpe en stichting De Kunst hebben in de keuze voor de kunstenaars de volgende aspecten meegenomen:

Zij vertegenwoordigen een grote diversiteit door verschillende thematische keuzes, gebruik van ander materiaal en technieken.

Beeldende amateur-kunstenaars of geinteresseerden uit de provincie krijgen de mogelijkheid om onder begeleiding van een van bovenstaande professionele kunstenaars hun talent te ontwikkelen en tevens inspiratie op te doen om hun werkwijze aan te scherpen.

De samenwerking tussen professionals en amateurs schept de mogelijkheid om de zeggingskracht van de beeldende amateurkunst te versterken. Het wordt een project van bovenregionale betekenis waarin de kunstenaars ter plekke of in hun atelier werken met de amateur-beeldende kunstenaars.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op 28 maart van 11.00 uur tot 13.30, daar zijn de kunstenaars bij aanwezig. De kunstwerken die worden gemaakt tijdens de werksessies krijgen een plaats in de Kunstroute Zijpe 2009, welke start op 21 juni en loopt tot en met 23 augustus. Daarna kunt u uw kunstwerk een eigen plek geven.

Informatie kunt u vinden op www.kunstroutezijpe.nl.

In maart krijgt u nadere informatie gemaild.

Deadline voor aanmeldingen 15 maart.

De materiaalkosten van uw kunstwerk zijn voor eigen rekening.

U kunt zich opgeven bij:

Stichting Kunst en Cultuur Zijpe Telefoon (0224) 571 752 Mail - onder vermelding van Kunst ontmoet Kunst (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna