Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 16 December 2003 20 miljoen euro subsidie voor recreatieprojecten

Tot 1 februari 2004 kunnen bedrijven en organisaties subsidieaanvragen indienen bij de provincie Noord-Holland voor het UNA fonds vernieuwingsimpuls openluchtrecreatie Noord Holland 2004. Het fonds omvat 20 miljoen Euro. Over dit bedrag wordt beschikt op grond van projecten die worden ingediend in januari 2004 en in oktober 2004, 2005 en 2006. Na iedere inschrijving wordt Ä 5 miljoen besteed.

Projecten die voor een bijdrage uit het fonds in aanmerking komen moeten bijdragen aan bereikbaarheid, kwaliteitsverbetering, vernieuwing, veiligheid en intensiever gebruik van recreatievoorzieningen. Gedeputeerde staten willen dat Noord Holland aantrekkelijk blijft voor wonen, werken en recreŽren. Door het realiseren van de projecten willen zij de opvangcapaciteit van recreatievoorzieningen in de komende jaren flink vergroten.

Het gebied buiten de steden biedt veel mogelijkheden om te recreŽren. Door het aanleggen van bepaalde voorzieningen worden die mogelijkheden beter benut. Bijvoorbeeld door fietspaden aan te leggen die de stad verbinden met plaatsen waar goed kan worden gerecreŽerd of door fietspaden ook voor skeeleren geschikt te maken. Verder kunnen aan bestaande recreatiegebieden voorzieningen worden toegevoegd, waardoor het gebied voor meer mensen aantrekkelijk wordt.

De meeste recreatiegebieden in Noord Holland zijn in de jaren 70 aangelegd. Een deel van de voorzieningen - bruggen, funderingen van wegen, toiletgebouwen, oeverbeschermingen - moet de komende jaren worden vervangen en vernieuwd. Dat vergt extra investeringen.

Dit UNA programma wordt gerealiseerd door uitvoering van gesubsidieerde projecten van gemeenten, waterschappen, recreatieschappen, natuurterrein-beheerders en waar mogelijk particulieren.

Men kan in januari 2004 en daarna in oktober 2004, 2005 en 2006 projecten indienen. In 2006 moet de besteding van het budget volledig zijn gepland. De besteding kan doorlopen tot en met 2008.

Om in aanmerking te komen voor een financiŽle bijdrage moeten de aan projecten gericht zijn op:

Projecten worden voor maximaal 50 % van de kosten gesubsidieerd. De aanvragers dienen zelf 25% van de kosten bij te dragen. Projecten die op korte termijn worden uitgevoerd hebben de voorkeur, evenals projecten die in de stedelijke invloedssfeer liggen.

De voorwaarden waaraan de aanvragen moeten voldoen zijn te vinden op www.noord-holland.nl/Algemeen/beleidsinformatie/Recreatie/Subsidies/ vernieuwingsimpulsOLR.

Het is belangrijk dat aanmeldingen van projecten in nauw overleg met de provincie plaats vinden. U kunt hiervoor contact opnemen met Hilde Prins, tel. 023-5143739, prinsh@noord-holland.nl of Wietse de Vries, tel. 023 5143061, vriesw@noord-holland.nl. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna