Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 16 December 2003 Gladheidbestrijding Gemeente Harenkarspel

Wie strooit er?

De gemeente Harenkarspel werkt met een strooiplan dat is verdeeld over drie strooiploegen. Hiervoor staan tien medewerkers ingeroosterd. Zij zijn gedurende de wintermaanden buiten hun normale werkuren oproepbaar voor gladheidbestrijding.

Wanneer wordt er gestrooid?

In de periode van 1 november tot 1april is het materieel en personeel stand-by om uit te rukken bij gladheid.

Wanneer de ambtenaar van de gemeente die dienst heeft (pikethouder) constateert dat het glad is geeft hij opdracht om de wegen te strooien. Als de politie tijdens surveillance (dreigende) gladheid constateert, neemt de politie contact op met de pikethouder van de gemeente. Die is dag en nacht bereikbaar is. Binnen 45 minuten gaan we strooien.

Op welke wegen strooit de gemeente?

Volgens het strooiplan is de gemeente ingedeeld in drie strooiroutes. Deze beginnen gelijktijdig. De tijdsduur van een strooiroute is ongeveer anderhalf uur. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Als uitgangspunt geldt dat we in ieder geval de volgende wegen c.q. wegvakken strooien:

Bij aanhoudende gladheid worden de overige wegen en fietsroutes gestrooid.

Waar strooien we niet?

Wij benadrukken dat het plan 'slechts' betrekking heeft op wegen en fietspaden in beheer bij de gemeente Harenkarspel. Trottoirs of toegangspaden algemeen zijn niet in het plan opgenomen.

Provinciale wegen en wegen in beheer van het Hoogheemraadschap zijn buiten dit plan gelaten. De provincie en het Hoogheemraadschap zorgen zelf voor het bestrijden van gladheid en/of sneeuw op deze wegen.

De gemeente stelt geen strooizout ter beschikking inwoners. U kunt dit kopen bij verschillende bedrijven in de omgeving.

Milieu

Bij gladheidbestrijding houdt de gemeente zoveel mogelijk rekening met het milieu zonder dat de verkeersveiligheid in gevaar komt.

Verantwoordelijkheid

We strooien niet op trottoirs of toegangspaden algemeen. Deze zijn niet in het plan opgenomen.

Het sneeuw- en ijsvrij houden hiervan is de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van de inwoners zelf.

Het spreekt voor zich dat elke weggebruiker bij gladheid ook zelf verantwoordelijkheid draagt en uiteraard (extra) voorzichtig moet zijn. Wij verzoeken u bij gladheid altijd en overal rustig te rijden. Ook een gestrooide weg kan nog problemen op leveren. Het is bovendien zo dat het strooien vertraagd kan worden of zelfs helemaal niet door kan gaan. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn.

De gemeente Harenkarspel probeert er alles aan te doen om de wegen zo veilig mogelijk te houden. Al hebben we in een straat tijdens gladheid gestrooid, dan nog is de veiligheid niet gegarandeerd. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl