Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 11 November 2003 Ambitieuze plannen openluchtrecreatie en toerisme

Uitbreiding van 3000 ligplaatsen voor de recreatievaart - Een gemarkeerde wandelroute van Texel naar het Gooi - Wegwerken van achterstallig onderhoud in groengebieden - Meer doorgaande routes voor wandelen, fietsen, skeeleren - Actief buitenlandse toeristen trekken naar Noord-Holland

Dit zijn slechts een paar actiepunten uit Agenda Recreatie en Toerisme 2004-2007. Gedeputeerde Staten hebben vandaag met de hoofdlijnen van die agenda ingestemd en het stuk vrijgegeven voor bespreking met externe partijen en de statencommissies Natuur, Landschap, Water en Milieu (NLWM) en Economie Landbouw en Europa (ELE).

De bedoeling is dat de provincie - als regisseur en als subsidieverstrekker - ondernemers, belangenorganisaties en plaatselijke overheden, bij elkaar brengt om samen de plannen in te dienen en uit te voeren. Hans Schipper gedeputeerde van o.a. economie landbouw, openluchtrecreatie en toerisme gaat met de Agenda "de boer op". Eind november is een werkbijeenkomst met een groep van 40 mensen die vanuit allerlei invalshoeken te maken hebben met vrijetijdsbesteding. (een kwart van het inkomen van Nederlanders wordt daaraan besteed).

Hij polst dan welke acties aanslaan, wie mee wil werken en wie mee wil betalen. Aan de hand van de uitkomsten en de bespreking van de Agenda in de statencommissies, wordt het daaraan gekoppelde uitvoeringsprogramma opgesteld.

De Agenda Recreatie & Toerisme 2004-2007 telt zeven punten.

Elk agendapunt is uitgewerkt in drie tot vier actiepunten, die de komende jaren worden uitgevoerd.

De Agenda is breed opgezet. Niet alleen recreatie en toerisme zijn stevig verknoopt, maar ook landbouw en cultuurhistorie komen nadrukkelijk aan bod. Er staat geen nieuw beleid in. 'Afmaken waar we mee zijn begonnen' is het hoofdmotief. De wil tot uitvoeren staat centraal.

GS verwachten de Agenda te kunnen realiseren door het gerichter inzetten van de bestaande middelen en efficiencywinst te boeken door interne personele en financiŽle samenwerking tussen recreatie en toerisme Ė en waar mogelijk ook cultuurhistorie en landbouw. In hoeverre voorgenomen acties uitgevoerd worden hangt voor een deel af van de bereidheid van andere partners om mee te werken.

De Agenda is op te vragen bij WNLO van de provincie Noord-Holland, mevrouw A. Meijer-Mierman tel. (023) 514 46 57 (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna