Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 11 September 2003 Open Monumentendag Zijpe

In het tweede weekend van september, op zaterdag 13 en zondag 14 september 2003 vindt de zeventiende Open Monumentendag plaats, het grootste culturele evenement van Nederland. Het thema van Open Monumentendag 2003 is "Boerenbouw"; in aansluiting op het "2003 Jaar van de Boerderij" staat Open Monumentendag 2003 in het teken van landelijke bouwkunst en de agrarische monumenten in het bijzonder.

Gedurende deze dagen worden monumentale panden en andere historische objecten door eigenaren of beheerders voor het publiek opengesteld.

Zaterdag 13 september kunnen belangstellenden tussen 10.00 en 17.00 uur terecht bij de volgende monumenten:

Zondag 14 september kunnen belangstellenden tussen 10.00 en 17.00 uur terecht bij de volgende monumenten:

Zaterdag 13 EN zondag 14 september kunnen belangstellenden tussen 10.00 en 17.00 uur terecht bij de volgende monumenten:

Er is een fietsroute welke door een groot deel van de gemeente Zijpe voert, verkrijgbaar bij de VVV's Petten en Callantsoog, Museumboerderij Tante Jaantje in Callantsoog en Museum Vreeburg te Schagen. Algemene informatie kan men verkrijgen bij mevr. M.M. Balledux, op ma./di. 09.00-15.00 en vr. 08.00-12.00 uur gemeentehuis Schagerbrug, tel. 0224-574216. (Bron: Gemeente Zijpe)

Meer evenementen in de regio Kop van Noord-Holland kunt u natuurlijk op de website van de Regio VVV vinden, www.vvvkopvannoordholland.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna