Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 06 Juni 2003 Batman opnieuw in de Donkere Duinen

In het donker door de Donkere Duinen dwalen op zoek naar vleermuizen? Wie durft er mee? Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen op vrijdag 13 juni deelnemen aan een vleermuizenexcursie. Om 21:45 wordt er verzameld bij de hoofdingang van de Donkere Duinen aan de Jan Verfailleweg. De excursie duurt tot ongeveer 23:00 uur.

Tijdens de excursie onthult een echte vleermuizenexpert alle geheimen van de vleermuizen. Ook kun je deze avond vleermuizen horen! Hier wordt een "bat-detector" (engels voor vleermuizenverklikker) voor gebruikt. Dit apparaat maakt de hoge geluiden van de vleermuizen lager, zodat mensenoren ze ook kunnen horen.

De toegang bedraagt Ä1,- per persoon en kun je aan het begin van de excursie betalen. Je kunt je opgeven tot en met donderdag 12 juni bij de Groene Poolster, tel. 0223-612555. Schrijf je snel in, want er kunnen maximaal 25 kinderen mee!

De vleermuizen excursie is een activiteit van de "vrienden van de Groene Poolster", de jeugdclub van de afdeling Milieucommunicatie van de Milieudienst Gemeente Den Helder. Normaal gesproken is het verboden tussen zonsondergang en zonsopkomst in de Donkere Duinen te komen. Voor deze excursie hebben we een ontheffing aangevraagd. (Bron: Gemeente Den Helder)

Meer evenementen in de regio Kop van Noord-Holland kunt u natuurlijk op de website van de Regio VVV vinden, www.vvvkopvannoordholland.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna