Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 12 februari 2018 Provincie Noord-Holland: Airbnb Texel, Zandvoort en Bergen net zo groot als Amsterdam

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Verhoudingsgewijs worden op Texel, in Zandvoort en in Bergen vrijwel net zoveel Airbnb-slaapplaatsen aangeboden als in Amsterdam, 3 à 4% van het totale woningaanbod. Zo blijkt uit onderzoek van de provincie Noord-Holland.

Gedeputeerde Recreatie en Toerisme Jaap Bond: "Toeristen geven jaarlijks bijna 8,5 miljard euro uit in Noord-Holland. Het is daarmee een belangrijke bron van inkomsten en werkgelegenheid. De provincie biedt de gemeenten met dit onderzoek inzicht in het aandeel dat Airbnb daarin heeft."

Verreweg de meeste slaapplaatsen die in Noord-Holland via Airbnb worden aangeboden bevinden zich in Amsterdam (ruim 50.000). Op gepaste afstand volgen Haarlem (3426), Bergen (1965) en Zandvoort (1170). De gemiddelde prijs voor een accommodatie is € 157,92 per nacht. De duurste accommodaties bevinden zich in Bloemendaal (gemiddeld € 200,85) en de goedkoopste in Heerhugowaard (€ 75,82).

In de zomermaanden (juni, juli 2018 en augustus) van 2017 hebben toeristen in totaal € 25 miljoen uitgegeven aan overnachtingen in Noord-Holland via Airbnb.

Zowel in de Metropoolregio Amsterdam als in Noord-Holland Noord zijn gemeenten bezig met het opstellen van regionaal beleid voor verblijfsrecreatie. De provincie biedt met dit onderzoeksrapport inzicht in het aandeel dat Airbnb daarbinnen heeft. Airbnb deelt zelf geen gegevens. Onderzoeksbureau BeFormation heeft daarom gebruik gemaakt van 'webscraping'. Met deze techniek wordt publiek beschikbare informatie van internet verzameld en slim gecombineerd.

Voor dit onderzoek heeft BeFormation zich onder anderen gebaseerd op het aantal advertenties en recensies.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl