Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 10 december 2013 Vaktentoonstelling tulp gaat definitief door - 20 t/m 23 februari 2014

Proeftuin Zwaagdijk logoBron: Proeftuin Zwaagdijk - Van 20 tot en met 23 februari 2014 zal definitief de Vaktentoonstelling tulp plaatsvinden als alternatief voor het Holland Flowers Festival (HFF). In de bedrijfsgebouwen van Proeftuin Zwaagdijk zal een oppervlakte van 2.000 m2 gevuld worden met een grote bloemenshow en een bedrijvenbeurs. Daarnaast vinden een tweetal vakavonden op donderdag en vrijdag plaats. Het doel is vakpubliek te informeren over de nieuwste producten en ontwikkelingen.

logo vaktentoonstelling De organisatie is in handen van een werkgroep, bestaande uit Gerard Reus (voorzitter), Pieter Duin (Proeftuin Zwaagdijk), Ilona Hessels-Vroling (secretariaat), Willem Boon (inzender en mede-initiatiefnemer) en Peter Laan. In stilte is de afgelopen maanden gewerkt aan de verdere uitbouw van het initiatief dat na de rooitijd van de tulpen werd gelanceerd. Dat gebeurde pas nadat eerst geïnventariseerd was hoe groot de draagkracht onder de inzenders van het HFF daadwerkelijk zou zijn. Toen bleek dat die score ruim 90 procent bedroeg werd besloten door te gaan.

Bloemenshow, onderzoek en beurs

In twee hallen komt een bloemenshow te staan. In de hallen komen lange tafels met marktbroeishow. Langs de zijkant komt een tribuneopstelling met potten showtulpen, steekwerk en arrangementen. In het midden komt een Trade Fair waar broeiers aan de handel en export hun (nieuwe) assortiment veilkaar gemaakt kunnen presenteren. De twee showruimten worden met elkaar verbonden door een ontmoetingsplein waar de bedrijvenbeurs gesitueerd is. De bedrijvenbeurs bestaat uit 25 ondernemingen die hun innovaties zullen presenteren en is inmiddels volgeboekt. Verder stelt Proeftuin Zwaagdijk haar kassen met broeionderzoek open.

De nadruk ligt op de donderdag en vrijdag. Dat zijn de vakdagen en de show is dan alleen toegankelijk voor vakgenoten. Het moet een gezellig, laagdrempelig gebeuren worden met volop de gelegenheid om te netwerken. Op de zaterdag en zondag zijn naast vakgenoten ook hun gezinsleden en medewerkers van harte welkom.

Vakavonden

Voor de donderdag en vrijdag staan een tweetal vakavonden gepland op aanmelding.

De eerste avond zal een gezamenlijke presentatie plaatsvinden van CNB en Hobaho gevolgd door een spreker die dieper zal ingaan op de nieuwe media en de mogelijkheden die deze te bieden hebben om nog beter met de klant in contact te komen. De vrijdag kent een programma verzorgd door Flynth en Rabobank. Deze bijeenkomst zal nog nader ingevuld worden.

Openingstijden

20 februari
13:00 uur – 21:30 uur
(ontvangst met buffet vanaf 17:00 uur, lezing 18:30 uur – 20:00 uur, aanmelden verplicht)

21 februari
13:00 uur – 21:30 uur
(ontvangst met buffet vanaf 17:00 uur, lezing 18:30 uur – 20:00 uur, aanmelden verplicht)

22 februari
10:00 uur – 16:00 uur

23 februari
10:00 uur - 16:00 uur

U bent van harte welkom. Kijk op www.proeftuinzwaagdijk.nl voor meer informatie over de Vaktentoonstelling.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl