Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 06 april 2009 Italiaanse scholieren proeven Nederlandse Ferrari

Op 1 april bracht een groep van 45 Italiaanse scholieren uit Chiavari in het kader van een uitwisselingsprogramma met Scholengemeenschap Wiringherlant uit Wieringerwerf een bezoek aan Agriport A7.

Het bezoek werd vanuit Agriport A7 begeleid door stagiair Eric Mooij, zelf enkele jaren geleden nog scholier op Wiringherlant.

De verbinding tussen Italie en Nederland was snel gelegd. De Italianen hebben de tomaatrode Ferrari terwijl de Wieringermeer beschikt over de Ferrari-rode tomaat. In de uitwisseling werd duidelijk dat beide in kwaliteit niet voor elkaar wensen onder te doen. Op dinsdagavond hebben de scholieren gezamenlijk gerechten gemaakt met verse tomaten en paprika uit Agriport. En woensdagmorgen was bij de kassen een proeverij georganiseerd van Vitalientje smaaktomaten en klimaatneutrale paprika’s.

Opvallend was dat een deel van de Nederlandse scholieren bijzonder goed op de hoogte was van het reilen en zeilen in de kassen. Ze bleken daar een zaterdag- en vakantiebaantje te hebben. (Bron: AgriPort A7)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl