Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 06 april 2009 Water draagt steentje bij - Water als Economische Drager

Om de effecten van de economische crisis te verlichten, wordt het programma 'Water als Economische Drager' (WED) aangepast. Gemeenten kunnen nu meer subsidie krijgen dan voorheen.

In 2009 is er een totaal bedrag van € 2,92 miljoen euro beschikbaar voor watergebonden bedrijvigheid en waterrecreatie. Van 1 april tot 1 juni 2009 kunnen organisaties en gemeenten zich inschrijven, in het najaar volgt een tweede inschrijfronde.

Het programma draagt bij aan de ontwikkeling en onderhoud van watergebonden bedrijvigheid en waterrecreatie. Waar beide onderdelen voorheen maximaal de helft van de noodzakelijke kosten gesubsidieerd kregen, kan nu maximaal 65% van de totale kosten betaald worden vanuit de WED-regeling. De bovengrens van deze subsidie is ook verhoogd, voor watergebonden bedrijvigheid kan een maximaal bedrag van € 1,75 miljoen (was € 1,06 miljoen) subsidie verstrekt worden en voor waterrecreatie een maximaal bedrag van € 600.000,- (was € 400.000,). Indien er veel vraag is naar de subsidie, wordt onderzocht of er mogelijkheden zijn om extra geld beschikbaar te stellen.

Water als Economische Drager

Noord-Holland wil de economische mogelijkheden van water optimaal benutten. Daarom verstrekt de provincie vanuit het programma Water als Economische Drager (WED) subsidies aan nautische projecten die de economie en werkgelegenheid stimuleren. Bijvoorbeeld voor ligplaatsen voor recreatievaart, kades, watergebonden bedrijventerreinen en de aanleg van havens. De provincie Noord-Holland is een waterrijke provincie met een grote ligplaatscapaciteit voor watersporters. De watersport levert een belangrijke economische bijdrage aan Noord-Holland. Het grootste deel van de bestedingen en banen komt voor rekening van de watersportindustrie (€ 427 miljoen en 4.510 banen). (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl