Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 24 November 2008 Experiment: Zilte Rucola

Naast zilte zeekool wordt er op dit moment door Stichting Sint Donatus op Texel volop geexperimenteerd met andere zilte groenten. Een daarvan is zilte rucola. Verschillende Texelse toprestaurants hebben inmiddels met deze fijne zilte groente gewerkt. Jef Schuur van Culinaire Verwennerij bij Jef in Den Hoorn is enthousiast: ‘Dit is rucola zoals rucola behoort te smaken. Dit heeft niets te maken met de doorgekweekte rucola die je tegenwoordig in de supermarkt vindt. Zilte rucola van Texel is lekker pittig en zeer vol van smaak. Perfect geschikt om accenten te leggen, bijvoorbeeld rauw in salades of even kort aangezet in wat olijfolie, ter begeleiding van een stukje vis. Hier ben ik heel blij mee!’

Ook Michel Arends van Hotel Brasserie Rebecca in De Waal werkt graag met deze nieuwe zilte groente: ‘Heerlijk pittig en veel sterker van smaak dan de gangbare rucola. Je moet deze nootachtige smaakmaker wel met beleid gebruiken. Mooi bij vis of een stukje Texels lam.’ (Bron: Zilte Zeekool)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl