Business Nieuws : 24 November 2008 Experiment: Zilte Rucola
Naast zilte zeekool wordt er op dit moment door Stichting Sint Donatus op Texel volop geexperimenteerd met andere zilte groenten. Een daarvan is zilte rucola. Verschillende Texelse toprestaurants hebben inmiddels met deze fijne zilte groente gewerkt. Jef Schuur van Culinaire Verwennerij bij Jef in Den Hoorn is enthousiast: ‘Dit is rucola zoals rucola behoort te smaken. Dit heeft niets te maken met de doorgekweekte rucola die je tegenwoordig in de supermarkt vindt. Zilte rucola van Texel is lekker pittig en zeer vol van smaak. Perfect geschikt om accenten te leggen, bijvoorbeeld rauw in salades of even kort aangezet in wat olijfolie, ter begeleiding van een stukje vis. Hier ben ik heel blij mee!’
Ook Michel Arends van Hotel Brasserie Rebecca in De Waal werkt graag met deze nieuwe zilte groente: ‘Heerlijk pittig en veel sterker van smaak dan de gangbare rucola. Je moet deze nootachtige smaakmaker wel met beleid gebruiken. Mooi bij vis of een stukje Texels lam.’ (Bron: Zilte Zeekool)
Overig nieuws van vandaag
- Natuur en Milieu bouwt zelf windmolens op zee
- Voorlichtingsmiddag op Texel Duurzaam Bouwen goed bezocht
- Veel aanloop verwacht voor overdekte winternachtmarkt Agriport op 28 november 2008
- Eerste vijf nieuwe bedrijven op Boekelermeer ontvangen duurzaamheidscheques
- Lentetuin in de ban van thema Gouden Eeuw
- Ondertekening intentieovereenkomst eerste Nederlandse aquacultuurpark
- Subsidie voor woningbouwprojecten in Noord-Holland
- Tegemoetkoming voor houten boerenhekken in Laag Holland
- Experiment: Zilte Rucola