Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 24 November 2008 Ondertekening intentieovereenkomst eerste Nederlandse aquacultuurpark

In Noord-Holland Noord komt het eerste Nederlandse 'aquacultuurpark': een speciaal bedrijventerrein voor de teelt van vis, schaal- en schelpdieren en van zilte gewassen en algen. Op het bedrijvenpark komen ook bedrijven voor duurzame energie en waterbehandeling en een kennisinstituut. Een overeenkomst daarover is op 21 november j.l. ondertekend door Multi-Green fish BV, het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, KvG1 BV en de Coöperatie Aquacultuur Nederland.

De intentie overeenkomst over het aquacultuurpark wordt op 21 november om 14.00 uur ondertekend door de genoemde vier partijen, en wel tijdens de eerste Stuurgroep in het Cultureel Centrum De Drommedaris in Enkhuizen.

EÃcn van de intiatiefnemers, Multi-Green fish, is al geruime tijd op zoek naar een gemeenschappelijke locatie voor de teelt op land van vis, schaal- en schelpdieren, zilte gewassen en alg. Daarbij ontstond een goed contact met het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Cooperatie Aquacultuur Nederland en KvG1 BV.

Het nieuwe park biedt ruimte voor een cluster van bedrijven en kennisinstellingen op het gebied van aquacultuur, duurzame energie en waterbehandeling. De vier samenwerkende partijen richten zich op dit moment op Het Venster, naast AgriportA7, in de gemeente Wieringermeer. De partijen zullen in overleg gaan met de gemeente Wieringermeer om te onderzoeken of een Aquacultuurpark op deze locatie mogelijk is. De partijen hebben de ambitie om korte termijn het eerste Aquacultuurpark in Nederland in gebruik te nemen.

Het 'Aquacultuurpark Noord-Holland Noord' streeft ook naar goed functionerende water- en energiekringlopen. Er komen dus zeker ook (gesloten) ketenprojecten op het gebied van hergebruik van materialen, voeding, waterzuivering en duurzame energie. De vier samenwerkende partijen zien goede kansen voor de realisatie van het Aquacultuurpark. (Bron: Ontwikkelingsbedrijf NHN)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl