Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : date_long Ophokplicht ook op Texel

Ook op Texel geldt de ophokplicht voor (hobby) pluimvee. Pluimveehouders moeten hun dieren afschermen om verspreiding van de vogelgriep te voorkomen.

Bent u houder van hobbypluimvee, dan moet u ervoor zorgen dat uw dieren niet in contact kunnen komen met wilde (trek)vogels of hun uitwerpselen. In de praktijk betekent dit dat u een afdak aanbrengt en de zijkanten afdicht met gaas of netten, of dat u uw dieren binnenhoudt.

Hoogrisicogebied

Vanaf maandag 24 oktober 2005 zijn houders van hobbypluimvee in zogenaamde hoogrisicogebieden verplicht om hun dieren af te schermen van wilde (trek)vogels. Wegens de waterrijke omgeving met veel trekvogels is Texel, evenals de andere waddeneilanden, grotendeels aangemerkt als hoogrisicogebied.

Ook is het verboden uw pluimvee te vervoeren op Texel. Vermijd contact met wilde dieren. Het dier kan besmet zijn met het virus. En dit is ook besmettelijk voor u.

De maatregelen gelden niet binnen de bebouwde kom.

Meer uitgebreide informatie kunt u vinden op de website van het ministerie van LNV. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl