Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 27 Februari 2003 Provincie en gemeenten werken samen aan maritieme economische ontwikkelingen

Vrijdag 28 februari aanstaande ondertekenen dhr. P.J.M. Kroesen-van Gelderen, wethouder van Zaanstad, de heer J.Th.M. Huisman van het Gewest Kop van Noord-Holland (namens 8 gemeenten) en drs. Bob Verburg, gedeputeerde economie van de provincie Noord-Holland in Kolhorn een intentieverklaring voor samenwerking onder het motto "Water als economische drager". De HAL gemeenten en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zullen later bij deze samenwerking aanhaken.

Hiermee slaan de overheden de handen ineen om te zorgen dat de plannen in en rond de vaarwegen in Noord-Holland worden uitgevoerd. De bedoeling is om ook de private partijen erbij te betrekken. Door de samenwerking wordt het voor ondernemers makkelijker om met de overheid samen te werken. Zij hebben dan één loket en hoeven hun plannen niet meer bij verschillende partijen voor te leggen.

Op dit moment wordt al gewerkt aan een aantal projecten waarvoor de provincie een voorbereidingskrediet van 825.000 euro beschikbaar heeft gesteld:

Het komende half jaar worden per vaarweg investeringsprogramma's opgesteld. De provincie, die optreedt als regisseur, heeft geïnventariseerd hoeveel plannen er nu al zijn. Momenteel liggen er 60 plannen op tafel. De provincie heeft voor alle maritieme ontwikkelingsprojecten een totaalbedrag van 22,7 miljoen euro gereserveerd. Het geld wordt verstrekt ter aanvulling van investering van derden.

De vijf hoofdthema's waaronder de plannen vallen zijn:

Door het project onder de bestaande Regionaal Economische Stimuleringsprogramma's te laten vallen kan optimaal geprofiteerd van de elkaars netwerken. De termijn van samenwerking geldt voor 10 jaar na ondertekening van de intentieverklaring. Jaarlijks wordt naar de besturen van de partners gerapporteerd in de vorm van een werkplan met een jaarlijkse evaluatie.

Programma

Routebeschrijving Museum De Turfschuur, Westfriesedijk 66b, Kolhorn, Tel. 0224 – 533 247

U neemt de A9 (snelweg Haarlem – Alkmaar). Hierna volgt u de Ring Alkmaar Oost (N242) richting Heerhugowaard en Noord-Scharwoude. U blijft de N242 volgen tot de afslag Winkel / Kolhorn. U rijdt nu linksaf de Westfriesedijk op. Museum De Turfschuur vind u op nummer 66b. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl