Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 27 Februari 2003 Aanslag waterschapsbelasting komt eraan

Binnenkort vallen de aanslagen 2003 van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier weer op de deurmat. Deze verschillen ten opzichte van de aanslagen van 2002. Door de fusie van de waterschappen in Noord-Holland ten noorden van het Noordzeekanaal is er thans sprake van één waterschap in plaats van zes. Daardoor treden er verhogingen/verschuivingen op in de lastendruk.

Verontreinigingsheffing

De verontreinigingsheffing stijgt van 50.00 euro naar 55,94 euro. Dit bedrag is voor iedereen gelijk. Deze stijging komt voort uit forse investeringen die gedaan moeten worden op het gebied van het milieu. Zuiveringsinstallaties moeten worden voorzien van een extra zuiveringstrap om de stikstof uit het afvalwater te halen. De wettelijke eis is 75% en daar wordt nog niet aan voldaan. Ook moet er veel geïnvesteerd worden in de afvoer van afvalwater uit nieuwe woongebieden en bedrijventerreinen.

Ingezetenenheffing

Ten aan zien van de ingezetenenheffing zijn enkele duidelijke oorzaken van verschuivingen terug te voeren tot:

a) Ingezetenen van waterschappen met een grotere bevolkingsdichtheid gaan meedragen in de lasten van ingezetenen van waterschappen met een kleinere bevolkingsdichtheid.

b) Stijging in de kosten van de wegentaak vanwege invoering van het 'Duurzaam Veilig'. Dit betreft een programma om de veiligheid op de waterschapswegen te vergroten.

c) De kosten van waterbeheersing en waterkering dalen omdat gebruik gemaakt is van bestemmingsreserves. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl