Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 9 maart 2001 Jaarrondexploitatie strandpaviljoen in strijd met streekplan

De zogeheten jaarrondexploitatie van een strandpaviljoen bij strandslag Julianadorp (gemeente Den Helder) is in strijd met het streekplan. Het besluit van GS om de verruiming van de sluitingstijden te weigeren is echter vernietigd door de Raad van State. GS hebben dat besluit namelijk niet binnen de wettelijke termijn genomen, aldus de rechter.

Dat betekent echter niet dat het strandpaviljoen permanent geplaatst mag worden. Daarvoor is een bouwvergunning vereist. GS zullen niet meewerken aan de planologische procedure die daarvoor geldt. De gemeente Den Helder weet dat. GS antwoorden dat op schriftelijke vragen van GroenLinks. De gemeente Den Helder had om verruiming van de sluitingstijden gevraagd.: die zijn nodig om jaarrrondexploitatie mogelijk te maken.

Dat het standpaviljoen het hele jaar door open is, is overigens ook in strijd met het bestemmingsplan van de gemeente Den Helder. De gemeente wil hiertegen niet optreden omdat naar de ondernemer in het verleden verwachtingen zijn gewekt, aldus GS in de beantwoording. (Bron: Prov NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl