Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 15 januari 2001 Conceptnota Detailhandel-plus ter inzage

Vanaf donderdag 11 januari ligt de conceptnota Detailhandel-plus ter inzage. De nota gaat over het detailhandelsbeleid van de gemeente in de breedste zin van het woord. Zo wordt er aandacht besteed aan de traditionele winkelvoorzieningen, markten, consumentengedrag, maar ook aan kofferbakmarkten, handel bij benzinestations en e-commerce: het winkelen via internet. Andere onderwerpen waarop de nota ingaat, zijn de relatie tussen de binnenstad en de Oude Rijkswerf Willemsoord, terrassenbeleid en aan detailhandel gebonden horeca. In de "plus" komen ook voor de detailhandel belangrijke (beleids)ontwikkelingen en visies aan de orde, zoals de komende vijfde rijksnota over de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland, het strategisch plan 2015, het toeristisch beleid, het parkeerbeleid en de ontwikkelingen op het gebied van koopzondagen.

Een apart hoofdstuk handelt over de marketing en promotie van en důůr de detailhandel in Den Helder. Bovendien is een uitgebreid stappenplan voor de periode 2001-2005 in de nota opgenomen. De nota is in opdracht van de gemeente gemaakt door het bureau BRO-adviseurs uit Vught. Hierbij zijn zij bijgestaan door onder meer vertegenwoordigers van de diverse Helderse winkelcentra en de regionale Kamer van Koophandel. Zij zaten hiervoor in een klankbordgroep.

De conceptnota ligt vanaf 11 januari tijdens kantooruren ter inzage bij het Centraal Informatiepunt in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 en de dienst Stadsontwikkeling en Beheer aan de Sportlaan 62. De nota ligt ook ter inzage bij het Service Informatiepunt in Julianadorp, Boterzwin 3435, en bij alle filialen van de openbare bibliotheek. Hier kan men tijdens openingstijden terecht.

Reacties op de conceptnota kunnen tot en met 9 februari schriftelijke ingediend worden bij het college van burgemeester en wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Mailen mag ook: info@denhelder.nl.

Bij bureau Communicatie, telefoon 0223-671651 en bij de afdeling Grond & Economie van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer, telefoon 0223-671473, is een samenvatting verkrijgbaar. Na de sluitingstermijn worden de reacties verzameld en zoveel mogelijk verwerkt in de conceptnota.

Hierna wordt de nota in het college van burgemeester en wethouders besproken, waarna het via de commissie Grootwinkel-, Midden- en Kleinbedrijf aan de raad wordt aangeboden. Gestreefd wordt naar een behandeling in de raad van april.

Als de nota is vastgesteld, is Den Helder een van de eerste gemeenten in Nederland waar een breed en integraal detailhandelsbeleid is geformuleerd.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl