Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 17 juli 2009 Maritime Campus Netherlands krijgt vorm, Stichting Energy Port opgericht

De eind vorig jaar in Den Helder gelanceerde M-3 KennisCluster krijgt langzaam maar zeker vorm. Hiervoor is nu de Stichting Energy Port opgericht die het M-3 concept verder gestalte gaat geven onder de noemer Maritime Campus Netherlands. Een maritiem kenniscentrum dat gezien het aantal participanten uniek is in de wereld.

De Maritime Campus Netherlands is een samenwerkingsverband met als doelstelling het duurzaam vergroten en versterken van de economische infrastructuur in Noord-Holland Noord. Dit wordt vorm gegeven door het opzetten en uitbouwen in Den Helder van een internationaal gezaghebbend Marien, Maritiem en Milieutechnologisch kenniscentrum (M3). Hieraan nemen tal van onderzoeksinstellingen, onderwijsinstituten, ondernemingen en overheden deel, waaronder TNO, IMARES, ATO, AMC, ROC Kop van Noord-Holland, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Tetrix, Scholen aan Zee, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL), Nederlandse Defensie Academie (NLDA), ECN, BviT, Peterson SBS, Bluewater Energy Services, Multimetaal, Vroon Offshore Services, SMT-Systems, DMO, IRO, Gemeente Den Helder en Provincie Noord-Holland.

Doelstelling hierbij is het duurzaam aanwenden van de zee en haar omgeving op een technisch vooruitstrevende, ecologisch verantwoorde en economisch rendabele wijze. Met de activiteiten van de Maritime Campus Netherlands wordt ingespeeld op de internationale behoefte vanuit diverse industriesectoren om kennis en onderzoek in het kader van Marien, Maritiem en Milieu op één plaats te bundelen en te vergroten. Uit te voeren onderzoek zal zich onder meer richten op de sectoren offshore farming, offshore energy (olie, gas, wind, etc.) en clean sea shipping. Nieuwe opleidingen zullen worden ontwikkeld op zowel mbo-, hbo- als woniveau ten aanzien van techniek, onderhoud on- en offshore en op het gebied van wind en andere duurzame energiebronnen.

"De Stichting Energy Port", zegt directeur Marja Doedens, "gaat namens de Maritime Campus Netherlands het projectmanagement uitvoeren, de financiële middelen organiseren, het samenwerkingsverband zowel nationaal als internationaal op de kaart zetten, informatie verstrekken, nieuwe partijen aantrekken en nieuwe projecten opzetten."

Het bestuur van de Stichting Energy Port bestaat uit vice-admiraal b.d. Cees van Duyvendijk, directeur Rob Tompot van Peterson SBS, directeur Operations Kees Eberwijn van TNO Industrie en Techniek en Jan Steenmeijer, directeur Techniek van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en tevens directeur van Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling.

Ondertussen zijn al een samenwerkingsverband met het Center for Marine Policy in Leeuwarden en een lectoraat met de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden opgericht en gaat het ROC Kop van Noord-Holland binnenkort met een kopklas Petrochemie & Offshore op mboniveau van start. Verder is door maritime Campus Netherlands op 10 juli jongstleden een eerste, succesvolle workshop over chemicaliënbestrijding op zee gehouden. (Bron: Ontwikkelingsbedrijf NHN)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl