Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 17 juli 2009 Opslag compost bij bedrijven

Het in eigen bedrijf composteren van afgedragen gewas is gunstig vanuit milieustandpunt bekeken. Het bespaart transport van het organisch afval en de compost draagt bij aan de organische bemesting van de grond. Composteren kan echter ook belastend zijn voor de omgeving door stankoverlast en doordat er nutriëntenrijk water afstroomt in oppervlaktewater of uitlekt naar de bodem.

De samenstelling van de composthoop is mede bepalend voor de stankoverlast, vandaar dat er eisen worden gesteld aan de samenstelling. Wat mag wel?

- Niet-dierlijk organisch materiaal van eigen bedrijf dat wordt opgeslagen op een hoop

- Hulpstoffen ter verbetering van het composteringsproces of de te produceren compost.

De composthoop moet tenminste 5 meter vanaf de insteek van het oppervlaktewater liggen en 7,5 meter vanaf de erfgrens. Ook worden er eisen gesteld aan de opbouw en en ondergrond van composthopen.

De volledige eisen voor de opslag van compost bij uw eigen bedrijf kunt u vinden op de website van de Milieudienst, www.milieudienstkvnh.nl. U kunt de informatie vinden op de digitale balie onder vergunningen bij het ondernemersloket. Natuurlijk kunt u ook informatie opvragen bij de Milieudienst Kop van Noord-Holland: (0224) 274 600. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl