Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 12 april 2013 Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Deltares sluiten convenant

Deltares logo Tijdens een feestelijke bijeenkomst tekenden dijkgraaf Luc Kohsiek en Ron Thiemann, directeur Deltares, een samenwerkingsconvenant. Hiermee bezegelden Deltares en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hun steeds nauwere samenwerking.

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Wereldwijd werken 800 medewerkers aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij.

Deltares richt zich hierbij voornamelijk op delta's, kustregio's en riviergebieden. Omdat het beheer van deze dichtbevolkte en kwetsbare gebieden complex is, werkt Deltares nauw samen met overheden, ondernemingen, kennisinstellingen en universiteiten in binnen- en buitenland. Het motto van Deltares is Enabling Delta Life.

Praktijk en wetenschap

Met deze intensieve samenwerking bundelen Deltares en het hoogheemraadschap hun krachten. Deltares als gerenommeerd kennisinstituut zocht de verbinding met de praktijk. Het hoogheemraadschap, sterk in de praktijk, zocht juist de verbinding met de wetenschap.

Kijken in elkaars keuken

Deltares levert op aanvraag ondersteuning om ons gebied te monitoren, om kennis te ontwikkelen en te assisteren bij calamiteiten. Deltares zoekt bij de ontwikkeling van methodes praktijkkennis. Het hoogheemraadschap levert die praktijkkennis. Daarnaast zullen medewerkers van Deltares en het hoogheemraadschap meedraaien op de kantoren van de ander.

Doel van de samenwerking voor het hoogheemraadschap is om de kennis te vergroten en te borgen middels wetenschappelijk onderzoek. Voor Deltares biedt deze samenwerking een kans om meer praktijkkennis in zijn onderzoeken te brengen.

Samen komen we tot efficiënte en innovatieve oplossingen voor de opgave waar we voor staan. Want wonen onder zeeniveau is minder logisch dan je denkt. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl