Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 09 december 2009 Nieuwe stallingshangaar op Den Helder Airport krijgt vorm

Naar verwachting wordt deze in de tweede week van 2010 opgeleverd. De stallingshangaar is een imposant bouwwerk van bijna 51 meter lang en 31 meter breed, met een vloeroppervlak van 1.588 vierkante meter. De hoogte bedraagt 11 meter. In de toekomst kan de hangaar uitgebreid worden met nog eens 455 vierkante meter. Voor de fundatie van de hangaar zijn 319 palen geheid en voor de mogelijke uitbreiding nog eens 69, variërend in lengte van 8 tot 13 meter.

Op de palen van de hangaar komt een 21 centimeter dikke vloeistofdichte betonnen vloer, waarvoor ongeveer 370 m3 beton nodig is. Met het ontwerp van de hangaar en de hangaardeuren is rekening gehouden met een eventuele afname van helikopterverkeer. Ook andersoortige toestellen, zoals een Fokker 50, kunnen in de hangaar worden gestald.

De hangaar wordt voorzien van een dakbedekking met Derbysolar stroken, dit zijn stroken met fotovoltaïsche cellen met een totaaloppervlak van 550 vierkante meter. Dit levert zoveel energie op dat de hangaar in de eigen energievraag kan voorzien en de geschatte opbrengst meer bedraagt dan voor het verbruik nodig is. (Bron: Den Helder Airport)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl