Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 29 juni 2009 Noordzeekust: meer dan een verdedigingslinie tegen het water

"De functie van de Noord-Hollandse kust is meer dan alleen die van verdedigingslinie tegen het water. Zij vertegenwoordigt ook een natuurlijke waarde en een waarde als toeristische en recreatieve trekker", aldus gedeputeerde Rinske Kruisinga tijdens de meerdaagse conferentie van de North Sea Commission.

De provincie Noord-Holland bepleit daarmee een geïntegreerde aanpak van de kustverdediging die niet alleen op veiligheid, maar ook op die andere aspecten is gericht.

De provincie Noord-Holland is voorstander van kustversterking door zandsuppletie. Zand vanaf het continentaal plat naar de kust brengen kent vele voordelen. De kustlijn wordt ondieper waardoor golven minder hoog en krachtig op onze natuurlijke verdedigingslinie, de duinen, inwerken. Het zand verbreedt tegelijkertijd het strand. De natuur neemt het dan over en vormt van dat extra zand nieuwe duinen. Nieuwe duinen en bredere stranden bieden naast extra veiligheid, mogelijkheden voor natuur, recreatie, toerisme en de ontwikkeling van onze badplaatsen. Volgens de voorspellingen heerst in Noord-Holland rond 2050 het huidige Middellandse Zeeklimaat. Gedeputeerde Kruisinga: "Mocht het zo ver komen, dan kunnen we er maar beter voor zorgen dat onze toeristische infrastructuur op orde is." (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl