Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 02 April 2007 Gemeentehuis Harenkarspel krijgt koel- en ventilatiesysteem

De toegang tot het gemeentehuis Harenkarspel is deze week minder goed bereikbaar. Op het parkeerterrein voor het gemeentehuis staat een grote kraanwagen. De ingang is daarom alleen via de rechterkant toegankelijk. Parkeren kan het beste op het terrein van de sporthal, aan de overkant van het gemeentehuis. Het ongemak is even onvermijdelijk, in verband met aanleg van een koel- en ventilatiesysteem in het gemeentehuis.

De aanleg van het koel en ventilatiesysteem wordt momenteel uitgevoerd, zodat het nog voor de zomer kan werken. Het platte dak van het gemeentehuis is al vanaf de eerste ingebruikname van het gemeentehuis er de oorzaak van dat de warmte in het pand in de zomermaanden snel oploopt. Omdat het gemeentehuis boven de hal ook een schuin glazen dak heeft, worden in de zomer temperaturen boven de 40 graden gemeten in de hal. Dit is voor bezoekers en personeel vaak niet om uit te houden. Vandaar dat in dit voorjaar van 2007 is begonnen met de aanleg van een compleet koel- en ventilatiesysteem.

Het betreft een systeem waarbij gebruik wordt gemaakt van koel grondwater, waarbij warmte wordt teruggegeven aan de aarde. De aanleg van deze leidingen is omvangrijk, vandaar dat ook van kraanwagens en boormateriaal gebruik wordt gemaakt. Er wordt zo snel mogelijk gewerkt om het ongemak voor de bezoekers zoveel mogelijk te beperken. De werkzaamheden zijn volgens planning uiterlijk aan het einde van volgende week afgerond. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl