Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 4 September 2000 Makelaar nagelt Eigen Huis aan schandpaal

De Vereniging Eigen Huis (VEH) is volgens voorzitter T. Smits van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) niet te vertrouwen. Smits zei zaterdag te twijfelen aan de integriteit van VEH.

Daarmee lijkt een complete verbale oorlog rond de makelaarstarieven te zijn uitgebroken. De vereniging is eigenaar en aandeelhouder van een met de makelaardij concurrerend huizenuitwisselingssysteem, aldus Smits. Hij betwijfelt of Eigen Huis in een dergelijke positie wel uitspraken mag doen over bijvoorbeeld de courtagepercentages van NVM-makelaars. Uit een recent onderzoek van VEH en Consumentenbond blijkt dat vooral de makelaar die zijn aangesloten bij de als nogal gesloten beschouwde NVM-organisatie, relatief veel courtage in rekening brengen.

'Dit onderzoek is waarden- en waardeloos. Het wordt tijd dat de VEH zelf eens onderzocht wordt', aldus de voorzitter. Volgens woordvoer Van Loon van VEH is zijn organisatie op geen enkele wijze betrokken bij bemiddelingen in onroerend goed. 'De aantijgingen 'aan de' zijn beneden alle peil.' De woordvoerder van de Consumentenbond vindt een onderzoek bijvoorkeur door de Nederlandse Mededingingsautoriteit op zijn plaats.(ANP)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl