Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 12 juli 2000 Veel marketeers kennen opbrengst eigen site niet

AMSTERDAM - Marketeers weten nog steeds niet wat hun eigen site nu oplevert. Acht op de tien Nederlandse marketeers hebben inmiddels een website in de lucht. Van die groep geven vier van de tien echter ook toe dat ze niet weten wat de site nu oplevert. Ruim 60% van alle res­pondenten zegt dat de eigen organisatie te weinig doet aan internet.

Dit blijkt uit de Grote Marketing Enquête, die door Trendbox onder 252 marketeers is uitgevoerd en in het jongste Tijdschrift voor Markering wordt gepresenteerd. Internet blijkt een groot effect op het leven van de marketeer te hebben. Hij krijgt gemiddeld achttien e-mails per dag, die hij in negen van de tien gevallen ook zelf opent.

Verder overweegt één op de vijf marketeers binnenkort over te stappen naar een beginnend internetbedrijf. De mogelijkheid om aandelen te verwerven is de belangrijke moti­vator. Twee derde van de Nederlandse marketeers is het afgelopen jaar al minstens één keer door een headhunter benaderd en 28% zelfs meer dan drie keer.

Ook opvallend is dat merksanering hoog op het lijstje staat. Unilever mag dan wel de aandacht ge­trokken hebben met de plannen om 1200 van de 1600 merken te saneren, menig marketeer zit op dezelf­de lijn. Het blijkt dat een op de vier marketeers denkt dat er ook binnen zijn organisatie te veel merken bestaan en dat sanering noodzakelijk is. Bij bedrijven met meer dan 100 werknemers vindt zelfs 35% dat er merken moeten sneuvelen.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl