Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 10 juli 2000 Sociale recherche toont fraude aan van ruim miljoen in regio

SCHAGERBRUG - Het Regionaal Bureau Sociale Recherche heeft vorig jaar in de Noordkop (exclusief Den H~der) en West-Friesland voor bijna f 1,2 miljoen aan fraude aangetoond. Het merendeel van de onderzochte zaken betrof belastingfraude.

Een en ander blijkt uit het jaarverslag van de Sociale Recherche over '99. Het bureau onderzoekt in opdracht van de vijftien deelnemende gemeenten vermoedens van fraude. Het gaat om belastingfraude; fraude in verband met een samenlevingsvorm, verzwegen inkomsten en overige fraudegevallen.

De rechercheurs, die opereren vanuit het gemeentehuis van Zijpe in Schagerbrug, handelden het afgelopen jaar 95 onderzoeken af. In 47 gevallen werd hierbij geen fraude aangetoond. Van de 48 aangetoonde zaken bestond liefst de helft uit belastingfraude. Acht keer betrof het fraude rond de samenlevingsvorm, acht keer verzweeg men inkomsten en acht keer ging het om overige fraudezaken. Totaal wisten de rechercheurs voor bijna f 1,2 miljoen aan fraude te bewijzen. Schagen slokte hiervan met 459.982,50 het gros op, verdeeld over zeventien zaken (overwegend belastingfraude).

De Schager fraudegevallen die nu zijn afgesloten, werden aangemeld in de periode 1994 tot en met 1999 en bleken veelal tijdrovende zaken te zijn. In het oog springt een geval van partnerfraude uit '97 voor bijna een ton, waarbij nu is aangetoond dat een stel een gezamenlijke huishouding voerde en werkzaamheden verrichtte zonder dit te melden.

In de Wieringermeer haalde de sociale recherche in negen gevallen voor totaal ruim 276 mille aan fraude boven water. Twee personen verzwegen hiervoor respectievelijk ruim 140.000 en ruim 108.000 gulden aan gedane werkzaamheden. Anna Paulowna bleek goed voor ruim een ton aan fraude, eveneens verdeeld over negen zaken over de afgelopen jaren. Deze gemeente kreeg daarnaast nog drie fraudemeldingen van de belastingdienst. Anna Paulowna toonde hiervan zelf met succes aan dat het om fraudes van zes tot twaalf mille ging.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl