Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 10 juli 2000 'Eén op tien bouwvakkers niet geregistreerd'

Zo'n 10 procent van de bouwvakkers in Nederland blijkt bij geen enkele Instantie te zijn geregistreerd. De kans dat de 'ongeregistreerde' feitelijk zwart werken of anderszins fraude plegen, is groot. Dat stelt het Sociaal Fonds Bouwnijverheid (SFB Groep).

Volgens de SFB blijkt ongeveer 10% van alle bouwvakkers over geen enkele re­gistratie te beschikken. Zij zijn niet bekend bij werkgevers, uitkeringsinstanties, Kamer van Koophandel of fiscus. De kans dat zij daardoor feitelijk allerlei regelingen ontduiken en geen belasting afdragen, is groot, aldus de SFB Groep. Die instantie vindt het nog te vroeg om te concluderen dat het in alle gevallen daadwerkelijk gaat om bijklussen', maar eist wel verder onderzoek van de overheid.

De SFB Groep trekt de conclusies naar aanleiding van een onderzoek van zes maanden op alle bouwplaatsen in de gemeente Barendrecht. Bouwvakkers werd gevraagd naar legitimatie en werkgever.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl